Akman'a istifa çağrısı

KESK'e bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber Sen) Merkez Yönetim Kurulu, RTÜK Başkanı Zahit Akman'a istifa çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 06.06.2009 - 11:27
Abone Ol google-news

Haber Sen Merkez Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Deniz Feneri e.v bağlantılı soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Sulh Ceza Mahkemesi aralarında Zahit Akman'ın da bulunduğu 18 kişinin mal varlıklarına tedbir konulmasına karar verdi. Yargı, Almanya'daki Deniz Feneri e.v adına toplanan paraların 18.5 milyon Avro'sunun kuryelerle Türkiye'ye taşınmasında Akman'ın da sorumlu olduğuna ilişkin bulgular üzerine bu kararı aldı. Bu durum, Akman'ın, radyo ve televizyon yayınlarının izlenmesi, denetlenmesi, frekans tahsisi ve planlanması gibi hayati önemdeki görevleri bulunan RTÜK'te bırakın başkan olmasını üye olarak bile bulunmaması gerektiğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır" denildi.

Açıklamada şu görüşlere de yer verildi:
"Akman'ın RTÜK Başkanı olarak bugüne kadar altına imza attığı tüm kararlar hukuken tartışmalı hale gelmiştir.

Akman'ın arkasına sığınacağı hiçbir gerekçe kalmadı. Hukuken ve ahlaken o koltukta oturamaz. Başbakanlıktan da üyelikten de derhal istifa etmelidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler