Kreş yangınında ölü sayısı 38'e çıktı

Meksika'daki bir kreşte çıkan yagında ölü sayısı 38'e çıktı. Hastanede tedavi gören 23 çocuktan 15'inin ise hayati tehlikesi devam ediyor. Yetkililer yangının neden çıktığı hakkında henüz bir bilgi olmadığını kaydetti.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 05:52
Abone Ol google-news

Meksika'nın kuzeyindeki Hermosillo kentinde bir kreşte önceki gün çıkan yangında ölen çocukların sayısı 38'e çıktı.

Hermosillo'daki ABC kreşinde çıkan yangından sonra hastanelere kaldırılan yaralıları ziyaret eden Devlet Başkanı Felipe Calderon, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yapılması emri verdiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Raymundo Lopez de gazetecilere yaptığı açıklamada, ciddi biçimde yanan çocuk kurbanlardan 3'ünün daha hastanede hayatını kaybettiğini belirterek, ölü sayısının 38'e yükseldiğini söyledi.

Lopez, halen 23 çocuğun hastanede tedavi gördüğünü, ancak bunlardan 15'inin hayati tehlikesinin büyük olduğunu ifade etti.

Yetkililer, çocuklardan bazılarının kurtarma görevlileri kendilerine ulaşana kadar dumandan boğularak öldüğünü kaydederek, birkaç aylıktan 3 yaşına kadar olan çocukların ölümüne neden olan yangının nasıl ve nerede başladığının ise henüz açıklığa kavuşmadığını ifade etti.

Meksika sosyal güvenlik ve sağlık kurumu başkanı Daniel Karam, görgü tanıklarının önce bir patlama duyduklarını, daha sonra da alevlerin ortalığı sardığını söylediklerini bildirdi.

Karam, yangın başladığında 140'dan fazla çocuğun bulunduğu kreşin en son geçen ay resmi denetimden geçtiğini kaydetti.

Yetkililer, yangının, kreşinin yakınındaki bir depo ya da lastik atölyesinden çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler