"Türk ekonomisinde canlanma işaretleri var"

The Sunday Times gazetesi, Markit şirketinin araştırmalarına dayanarak "Başta Çin, Hindistan, Türkiye ve Brezilya olmak üzere, yükselen ekonomileri canlanma işaretleri ortaya çıkmaya başladı" dedi.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 07:50
Abone Ol google-news

İngiltere'de yayımlanan The Sunday Times gazetesi, İngiltere ekonomisine ilişkin geniş haber analizinde dünya ve İngiltere'de ekonomik toparlanma işaretlerinin görünmeye başladığını belirtirken finansal ve ekonomik araştırma şirketi Markit'in dünya çapında yaptığı çalışmalara dikkat çekti.

Gazetenin ekonomi editörü David Smith imzasını taşıyan haberde, "Dünya bankacılık sisteminin erimeye yakın bir duruma geldiği geçen son bahardaki sarsıntılardan sonra Markit araştırmalarında, ilk olarak ve başta Çin, Hindistan, Türkiye ve Brezilya olmak üzere, yükselen ekonomileri canlanma işaretleri ortaya çıkmaya başladı" denildi.

Geçen hafta da İngiltere'ye de ilişkin canlanma işaretlerinin alındığını kaydeden gazete, İngiltere'nin resesyonun sonuna yakın olabileceği yönündeki en güçlü kanıtların ülkenin, imalat, inşaat ve hizmetler sektörlerinde aktiviteyi ölçen endekste görüldüğünü kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler