Damar sertliği için günde bir kaşık doğal yağ

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, keten tohumu, çörek otu, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz ve fındık yağından günde bir kaşık tüketilmesinin, damar sertliğinin gelişmesini önlediğini bildirdi.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 08:19
Abone Ol google-news

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, yaptığı açıklamada, aralarında üzüm çekirdeği, nar çekirdeği, kabak çekirdeği, keten tohumu gibi soğuk pres yağların, ülkenin hemen her yerinden kolayca temin edebildiğini söyledi.

Antioksidan maddeler ihtiva eden, soğuk pres yöntemiyle elde edilen bu yağların makul fiyatlarda satılmaya başladığını belirten Prof. Dr. Sönmez, şunları kaydetti:
''Bu yağlar, koroner damarların iç yüzeyindeki parlak kaygan zemini hazırlayan endoteli koruyan antioksidan maddeler ihtiva etmektedir. Keten tohumu, çörek otu, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz ve fındık yağından günde bir kaşık tüketilmesi, damar sertliğinin gelişmesini önlüyor. Antioksidan maddeler ihtiva eden bu maddeler, kişiyi, güneşin zararlı oksidan etkilerinden koruyor. Çünkü bu bitkiler, antioksidan maddeleri kendilerini güneşin zararlı etkilerinden korumak için üretiyor. Bu nedenle bu yağları tüketenler de doğal olarak güneşin zararlı oksidan etkilerinden korunmuş oluyor.''

Prof. Dr. Sönmez, marketlerde satılan, bir ilaç titizliğiyle hazırlanmış olan bu yağların zarif şişeler içinde, rahatsız edici koku ve tatlarından arındırılmış olarak sunulduğunu vurguladı.


Nasıl kullanılmalı

Bu yağların salata üzerine, çorba üzerine dökülerek veya sabah kahvaltısında nane, kekik, kırmızı biber gibi lezzet ve kokusunu güzelleştirici ilavelerle tüketilebileceğini bildiren Prof. Dr. Sönmez, ''Önerilen günlük tüketim miktarı, 1 çorba kaşığıdır'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler