Öğrencilerden ÖSS protestosu

Ankara Kızılay'da toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi öğrenciler, ÖSS'yi halay ve alkışlarla protesto etti.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 10:54
Abone Ol google-news

Ankara'da öğrenciler ÖSS'yi protesto ettiler. Kızılay Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde öğle saatlerinde toplanan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına ait pankart açan öğrenciler, ''ÖSS'ye inat yaşasın hayat'' şeklinde slogan attı.

Yüksel Caddesi'nde bir süre slogan atmaya devam eden öğrenciler, daha sonra yürüyerek Sakarya Caddesi'ne geçtiler. Burada grup adına yapılan basın açıklamasında, ÖSS'nin ''üniversiteye girişin önündeki bir engel'' olduğu belirtilerek, öğrenciler kadar velilerin de bu sistemden şikayetçi olduğu kaydedildi.

ÖSS'nin ''çalışanın kazandığı adil bir sınav'' olmadığı belirtilen açıklamada, 20 kişilik sınıflar ile 70 kişilik sınıflarda okuyanların aynı sınava girdiği kaydedildi. ÖSS'de gelecek yıl yapılacak değişikliğin önemli olmadığı savunulan açıklamada, tek farkın bir yerine birden fazla sınav yapılması olduğu vurgulandı.

Açıklamada, ÖSS sınavlarına girişte meslek liselerine daha fazla puan verilmesi de istendi. Açıklamanın ardından slogan atıp halay çeken öğrenciler, daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler