Adana cinnet getiriyor

Adana, son günlerde artan cinayet olaylarıyla sarsılıyor. Adana'da son 10 günde çeşitli cinayet olaylarında 12 kişi yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 11:47
Abone Ol google-news

30 Mayıs tarihinde kız meselesi yüzünden iş yerine silahla ateş edilen Osman E. (42), şikayetinden vazgeçmesi için yanına gelen Ergin Batmaz'ı (31) Reşatbey Mahallesi'ndeki işyerinde bıçakla ağır yaraladı. Ergin Batmaz, Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılırken yolda öldü. Osman E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu olayın bir gün sonrasında, 31 Mayıs'ta Sarıhamzalı Mahallesi'ndeki bir bahçede terk edilmiş minibüste jandarma ekipleri, Sevim Kutlu (25) ve Ayşe Özdemir'in (45) cesetleri ile karşılaştı.

Kadınların başlarına tabancayla ateş edilerek birer kurşunla öldürüldükleri belirlenirken, olayın tek görgü şahidi Sevim Kutlu'nun 9 yaşındaki oğlu Mehmet Kutlu'nun ifadeleri doğrultusunda cinayeti babası M.K'nin işlediği belirlendi. Zanlının yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Adana'da bu cinayetin yankıları sürerken 2 Haziran tarihinde bir zehirlenme ihbarı üzerine Huzurevler Mahallesi 142 Sokak'taki bir apartmanın 11'inci katındaki dairede, ebe hemşire Nalan Yüksel (40), baba İbrahim Yüksel (64), anne Günay Yüksel (62), 6 yaşındaki Vedat Yüksel, lise öğrencisi Halil İbrahim Kopar (17), ÖSS'ye hazırlanan Arif Kopar (19), kardeşinin eşi Ela Gül Yüksel ve kardeşi Ali Yüksel'e ait cesetler bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaydan yaklaşık 45 dakika sonra evin en büyük oğlu Murat Yüksel'i cinayet zanlısı olarak yakalamıştı. Olayda kullandığı silahla birlikte yakalanan zanlının, 7'si eşine olmak üzere 9 sayfalık mektup yazdığı ve olayı anlattığı belirlenmişti.

Son olarak bugün Adana'da yeni bir cinayet işlendi. Ova Mahallesi'nde Seyhan İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Rabia A. (12), bir süredir okula göndermediği ve SBS'ye girmesine izin vermediği iddiasıyla annesi Songül A'yı (39) babasına ait tabancayla öldürdü. Rabia A, olaydan sonra polise teslim oldu.

Cinayet olaylarının yanı sıra aynı süreçte, lise ve ilköğretim öğrencisi 4 çocuk sulama kanalında boğulmuş, 3 kişi trafik kazasında, bir kişi de asansörün düşmesi sonucu ölmüştü.

Uzmanlar, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılara, kendini göstermeye başlayan sıcak havanın bunaltıcı etkisinin de eklenmesiyle asayiş olaylarında artış yaşandığını, bunun geçmiş yıllarda da gerçekleştiğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler