"Bak ben sana 'Sayın' diyorum"

Kayseri'de partisinin 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'a uslüp dersi vermeye kalktı. "Önce bu ülkede bir partinin genel başkanının 'sen ve siz' ifadelerini kullanmasının ne anlama geldiğini öğrenmesi lazım" diyen Erdoğan'ın cümlesinin devamı ilgi çekiciydi. Baykal'a gayriresmi bir şekilde hitap eden Erdoğan, "Bak ben 'sana', 'Sayın' diyorum" dedi.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 12:33
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kayseri 3. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Kayseri'nin her zaman güven ve istikrardan, huzur ve emniyetten, sağduyudan, adalet ve kalkınmadan yana olduğunu ifade etti.

 

"Temizliğimize lek sürmeye gayret eden Sayın Baykal"

Erdoğan, ''Bunları hazmedemeyenler var. Gönlü vicdanı kara olanlar tabi ki bunu hazmedemeyecekler. Mazisi kara olanlar, tabii ki bunu hazmedemeyecekler. Ama biz huzurluyuz. Bizim temizliğimize leke sürmeye gayret eden Sayın Baykal, bana dün edep dersi vermeye kalkıyor. Önce bu ülkede bir partinin genel başkanının (sen ve siz) ifadelerini kullanmasının ne anlama geldiğini öğrenmesi lazım. Bak ben sana (Sayın) diyorum. Sayın Baykal, Anayasa Mahkemesi seni ve sizi mahkum etti. Yaklaşık 1 trilyonluk hazinenin parasını nereye harcadın, bunun hesabını ver. Bunu ödediniz. Bunu nereye harcadınız? Siz tescillisiniz. AKP'ye leke süremeyeceksiniz. Bizim Deniz Feneri ile şunla bunla alıp veremediğimiz yok. Biz o konuda rahatız. Partimizi kurduğumuz günden itibaren, her harcadığı kuruşu, partimize giren çıkan web sitemize girer. Bize leke atamazsınız, güneşi balçıkla sıvayamazsınız'' dedi.

Kendilerine umut bağlayanların güvenlerini boşa çıkarmadıklarını belirten Erdoğan, ülkenin mallarını, batan geminin malları olarak görenlere prim vermediklerini anlattı.

 

"Milletin avukatıyız"

Koalisyon hükümeti dönemindeki borçları kendilerinin ödediğini bildiren Erdoğan, konuşmasını şunları kaydetti:
''Şimdi muhalefetteki parti, üçlü koalisyonun ortağıydınız. 21 banka fona devredildi. Bunun hesabını siz vereceksiniz. Kendinizi temizleyin, aklayın ondan sonra konuşun. Bu bankaların içi nasıl boşaltıldı, bu parayı kim ödedi? Önce bunların hesabını verin. Hala sizin borçlarınızı biz ödüyoruz. IMF'e 21.5 milyar doları siz borçlandınız. Biz onu ödeye ödeye 7.5 milyar dolara indirdik. Merkez Bankasının 26.5 milyar dolar rezervi vardı. Şu anda 65 milyar dolar oldu. Bu hale, krize rağmen biz getirdik. Milletin bunu görmesi lazım. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar, bu milletin makus talihi değildir. Hapsiyle kıyasıya mücadele ettik. Enflasyonla mücadele ettik. Yüzde 30 olan enflasyon yüzde 5 oldu. Aradaki yüzde 25 benim vatandaşımın cebinde kaldı. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Şimdi yüzde 11-12. Aradaki fark vatandaşın cebinde kaldı. Biz mafyayla çetelerle mücadele ediyoruz. Ama ana muhalefetin lideri,
(Bunların avukatıyım) diyor. Biz milletin avukatıyız farkımız bu.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler