Valilik iddiaları 96 gün sonra yalanladı

Bahçeşehir'de hunharca katledilen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'un 'kamera kayıtları kayıp' açıklamalarına İstanbul Valiliği'nden 96 gün sonra cevap geldi. İstanbul Valisi Muammer Güler, kayıp olduğu öne sürülen kayıtların emniyette olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 13:18
Abone Ol google-news

İstanbul Valisi Muammer Güler, kız arkadaşı Münevver Karabulut’un başını keserek öldürdükten sonra ortadan kaybolan Cem Garipoğlu’nun Bahçeşehir’deki villaları ile Etiler’deki sokakta bulunan kamera görüntülerinin ortadan kayıp olduğu iddialarını yalanladı.

Güler, söz konusu görüntülerin ellerinde olduğunu vurgulayarak “Görüntüler biraz bulanık. Ancak görüntülerdeki kişinin Cem Garipoğlu olduğunu tespit ettik. Zanlı cesedi araca tek başına koymuş ve çöp konteynırına da tek başına bırakmış. Bu görüntüler ışığında tek zanlı Cem Garipoğlu’dur” diye konuştu.

Soruşturmanın selameti açısından görüntüler ile ilgili fazla açıklama yapılmadığının altını çizen Güler, Karabulut ailesinden sabırlı olmalarını istedi. Münevver Karabulut’un ailesinden kendilerine olan inancı yitirmemesini isteyen Güler, “Acısı nedeniyle bazen sert açıklamalar yapıyor. Ancak Emniyet Müdürümüz Cerrah ve ekibi gece gündüz çalışıyor. Önemli bulgular var elimizde. Aile bize olan güven ve inancını yitirmesin” dedi. Vali Güler, cinayette satanist bulgular elde edilip edilmediği sorusuna da şöyle cevap verdi: “Hayır ancak Münevver Karabulut’un ailesi, Cem Garipoğlu ve kardeşinin bu tür sitelere üye olduklarını tespit ettiklerini söylediler. Biz tüm bunları bir bir değerlendiriyoruz.”

Olayın başından beri baba Süreyya Karabulut ise hem Bahçeşehir’deki villanın hem de Etiler’de çöp konteynırını gören bir sitenin güvenlik kamerası görüntülerinin birileri tarafından silindiğini söylemişti. Babanın bu iddiasına polis ve valiliğin cinayetin üzerinden 96 gün geçtikten sonra yanıt vermesi ise şaşırttı.

 

Zanlı Interpolle aranıyor

İstanbul Bahçeşehir’de 3 Mart’ta kafası kesilerek öldürülen ve bedeni Etiler’de bir çöp konteynerinde bulunan 18 yaşındaki Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem Garipoğlu, İnterpol aracılığı ile her yerde aranıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler