Önce övdü, sonra 'zamanım yok' dedi

Siyasilerin, Çanakkale ziyaretleri sırasında programlarında neredeyse herzaman yer alan Çanakkale Şehitler Abidesi ziyareti, TBMM İdare Amiri ve DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın programına sığmadı. Sakık, ''Burası, emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı'nda Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla ve Çerkeziyle herkesin omuz omuza mücadele edip, toprağa gömüldüğü yerdir'' sözleriyle kastetdiği Çanakkale Şehitler Abidesi'ni 'zamanım yok' diyerek ziyaret etmedi.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 13:52
Abone Ol google-news

DTP Çanakkale 2. olağan kongresi yapıldı. TBMM İdare Amiri ve DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin Çanakkale'de atıldığını söyledi.

''Ülkede ayrı bir devlet, ayrı bir bayrak talepleri olmadığını''
söyleyen Sakık, ''Burası, emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı'nda Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla ve Çerkeziyle herkesin omuz omuza mücadele edip, toprağa gömüldüğü yerdir'' dedi.

''Çanakkale'de ölenler ortak vatan için mücadele ettiler'' ifadesini kullanan Sakık, ''Eminim ki burada şehit düşen Muşlusu, Vanlısı, Şırnaklısı, Gazianteplisi, İstanbullusu, Trabzonlusunun ruhları bizi izliyor'' dedi.

Sırrı Sakık, gazetecilerin, programında yer aldığı bildirilen ancak daha sonra iptal edildiği söylenen Çanakkale Şehitler Abidesi ziyaretiyle ilgili sorusuna, ''Programın iptal edilmesinde bir kasıt yok. Sadece zamanımın yeterli olmaması nedeniyle böyle bir karar aldık. İstanbul'da belirlenen bir görüşmeye katılmak için kongrenin ardından yola çıkıyorum'' yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler