Ergenekon'da bir tutuklama daha

Ergenekon soruşturması kapsamında çeşitli illerde gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen ve adliyeye sevk edilen 6 askeri personel savcılıkça serbest bırakılırken, avukat Serdar Öztürk tutuklandı.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 16:24
Abone Ol google-news

İstanbul Merkez Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlanan 4 askeri memur ve 2 muvazzaf asker ile İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan avukat Serdar Öztürk, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ndeki sorgusunun ardından tutuklandı.

Nöbetçi savcılıkta yapılan sorgularının ardından 4 askeri memur ve 2 muvazzaf asker serbest bırakıldı. Öztürk'ün avukatı Hasan Gürbüz, müvekkilinin terör örgütü üyesi olmakla suçlandığını söyledi.

Serdar Öztürk'ün, üsteğmen olarak görevliyken Şırnak Silopi'de 1994'de mayına basıp yaralandığı için malulen emekli edildiğini ve Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanı tarafından Devlet Övünç Madalyası ve beratı ile ödüllendirildiğini anlatan Gürbüz, müvekkilinin teslim olmadan önce Cumhurbaşkanlığı makamına bir dilekçe hazırladığını ifade etti.
Müvekkilinin Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği dilekçeyi basın mensuplarına okuyan Gürbüz, ''Müvekkilim bu dilekçeyle birlikte, verilen Övünç Madalyası'nı dün itibariyle özel kuryeyle Cumhurbaşkanlığı'na gönderdi'' dedi.

Serdar Öztürk'ün avukatı Hasan Gürbüz, tutuklama kararına itiraz edeceklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler