Kene can almaya devam ediyor

Sıvas'ta da bir kişi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. İstanbul'da ise piknikçiler kene paniği yaşadı. Pazar gününü piknik yaparak değerlendirmek isteyen yurttaşlar piknik sonrası soluğu hastenede aldı.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 06:10
Abone Ol google-news

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı şüphesiyle Sıvas'ta tedavi gören bir kişi yaşamını yitirdi.

Tokat merkeze bağlı bir köyde yaşayan 53 yaşındaki A.G. bir süre önce rahatsızlandı. Tokat'ta tedavi gören A.G. sağlık durumunun ağırlaşması üzerine 2 gün önce Sıvas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. KKKA Hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan A.G. burada yaşamını yitirdi.

A.G'nin ölümüyle bu yıl KKKA hastalığı şüphesiyle Sıvas'ta tedavi görüp yaşamını yitirenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

 

4 kişi tedavi altına alındı

Alınan bilgiye göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı kuşkusuyla K.D. (69) ve H.A. (66) isimli 2 erkek ile M.E. (19) ve E.E. (72) adlı 2 kadın, Sıvas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servisine getirildi.

Acil servisteki özel enfeksiyon odasında, 4 kişiden, gerekli tetkiklerin yapılması için kan örnekleri alındı. Hastaların tedavisinin enfeksiyon hastalıkları servisinde devam edeceği, K.D'nin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

 

İstanbul'da kene paniği

İstanbul'da yaz mevsiminin başlamasıyla yurttaşlar piknik alanlarına akın ederken, akşam saatlerinde çok sayıda kişinin kene ısırması sonucu hastanelere başvurduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne akşam üzeri yaklaşık 150 kişi kene ısırması şikayetiyle geldi.

Yetkililer, genelde piknik yaparken vücutlarında kene olduğunu fark eden yurttaşların, kenelerin çıkarılması için hastaneye başvurduklarını belirtti.

Aynı nedenden dolayı yurttaşların hastanelere gelmeye devam ettiğini, farklı hastanelere gidenlerin de Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendirildiğini vurgulayan yetkililer, hastaneye başvuranların vücutlarında keneler çıkarıldıktan sonra evlerine gönderildiklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler