'AKP kartvizitli kadrolaşma'

Eğitim-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Tuğrul Culfa, Zekeriya Erbeyi'nin Öğretim Materyallerini Geliştirme, İnceleme Merkezi ve Akşam Sanat Okulları Müdürlüğü'nde Aralık 2008'de müdür başyardımcılığına getirilmesinin 'AKP kartvizitli kadrolaşmanın tescili' olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 06:43
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı’nda ders kitaplarının incelendiği birim olan Öğretim Materyallerini Geliştirme, İnceleme Merkezi ve Akşam Sanat Okulları Müdürlüğü’nde Aralık 2008’de “müdür başyardımcılığı”na getirilen Zekeriya Erbeyi’nin MEB’deki görevinden önce AKP Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı’nda görevli olduğu ortaya çıktı. Eğitim-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Tuğrul Culfa, bunun “AKP kartvizitli kadrolaşmanın tescili” olduğunu söyledi.

MEB’in beyni olarak tanımlanan TTK’de ders kitaplarının incelendiği birim Öğretim Materyallerini Geliştirme, İnceleme Merkezi ve Akşam Sanat Okulları bünyesinde kurulan inceleme komisyonlarına son 1.5 yılda yüzlerce usulsüz öğretmen görevlendirilmesi yapılmıştı. Kurumda öğretmenlerin atanmasını düzenleyen yönergedeki pek çok şartı taşımayan ve usulsüz bir şekilde görevlendirilen öğretmenlerden Zekeriya Erbeyi’nin 1.5 yıl içinde birimin müdür başyardımcılığı görevine getirilmesinin ardından AKP’yle ilişkili olduğu belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik döneminde, Konya’da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan Erbeyi, Şubat 2008’de TTK içerisinde Öğretim Materyallerini Geliştirme, İnceleme Merkezi ve Akşam Sanat Okulları Müdürlüğü’nde usulsüz bir biçimde öğretmen olarak görevlendirildi.

İlahiyat mezunu

Müdürlüğe yapılacak atamaların esaslarının belirlendiği yönergeye göre, öğretmenlerden yüksek lisans yapma, yabancı dil sınavından en az 50 puan alma ve sözlü mülakattan geçme şartı aranıyor. Yüksek lisans derecesi bulunmayan ve yalnızca ilahiyat fakültesi mezunu olan Erbeyi, aynı zamanda kurum içinde herhangi bir sınava girmeden ataması yapıldı. Erbeyi, 10 ay sonra Aralık 2008’de Öğretim Materyalleri Geliştirme, İnceleme Merkezi ve Akşam Sanat Okulları Müdürlüğü’nde “müdür başyardımcılığı” görevine usulsüz olarak getirildi.

Müdür başyardımcıları için yönergede sıralanan tercih nedenlerini de taşımayan Erbeyi’nin buna göre yabancı dil bilmesi, yüksek lisans ya da doktora yapmış olması ve ders kitaplarının hazırlanması, incelenmesi ile eğitsel ve görsel tasarımları hususlarında hizmetiçi eğitim alması gerekiyordu.

Yaklaşık 5 aydır müdür başyardımcılığı görevini yürüten Erbeyi’nin aynı zamanda AKP’yle ilişkisinin de bulunduğu ortaya çıktı. AKP’nin “www.akparti.org.tr/siyasivehukuk/ ozgecmis. asp?id= 8926” adresli web sayfasında Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı bölümünde özgeçmişi bulunan Erbeyi’nin, MEB’deki görevinden önce AKP’de görevli olduğu belirlendi.

Eğitim-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Culfa, AKP’nin internet sitesinde görevliler arasında özgeçmişi bulunan birinin TTK’de müdür başyardımcısı değil, memur bile olamayacağını kaydetti. Culfa, “Mevzuata aykırı atamalardan biri olan bu AKP kartvizitli kadrolaşmanın tescilidir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler