Son 7 ayda başvuru sayısı çok arttı

Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Klinik Şefi Uzman Dr. Defne Tamar Gürol, geçen yıl merkezlerine başvuranların sayısının ortalama 34 bin olduğunu, bu sayının giderek arttığını belirtti.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 07:06
Abone Ol google-news

Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Klinik Şefi Uzman Dr. Defne Tamar Gürol, “AMATEM’e başvuru son 7 ayda çok fazla arttı. Kliniğimize başvuranlar hastaların yaş ortalaması 25-35’ken eğitim durumlarının da sıklıkla ortaöğretim olduğunu görüyoruz” dedi.

AMATEM ve ÇEMATEM (Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi) Klinik Şefi Gürol, “Maalesef son 3 yıldır, MEB okullarda çalışmalar yapmamıza izin vermiyor. 2001-2003 yılları arasında lise 2. sınıflar arasında yapılan bir araştırmaya göre Ecstasy’nin artış hızı yüzde 287, esrarın artış hızı yüzde 100, eroin yüzde 80 olarak karşımıza çıktı” dedi.

 

‘AMATEM yaşam demek’

AMATEM ve ÇEMATEM’e geldikten sonra yaşamlarının nasıl değiştiğini şöyle anlattılar:

B.G (20): İlk kez 12 yaşında sigara içmeye başladım, ardından esrar kullanmaya. Daha sonra ailem beni ÇEMATEM’e getirdi. İlk tedavide direndim, yardımı bıraktım. Sonra bir gün sokakta bankın üzerinde komaya girmişim. O günden sonra kesin kararımı verdim.

B.A: 21 yıllık alkol kullanımım sırasında çevremde yalnızca 4 kişi kaldı. 2006’da AMATEM’e yattım ve 3 yıldır ayık geziyorum. Alkol kullanmıyorum. Tedavi görmeseydim katil olabilirdim, cezaevine düşebilirdim ya da hayatımı kaybedebilirdim. Benim için AMATEM yaşam demektir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler