Temmuz'da memura yüzde 35 zam yapılsın

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Temmuz ayının memurlara zam ayı olduğunu hatırlatarak, Hükümete seslendi. Erçelebi, "Lütfen memurlarımızın rahat bir nefes alacağı, kayda değer bir zam yapınız. Onların maaşına hiç olmazsa, Türk lirasının son 5 ayda döviz karşısında kaybedilen değeri olan yüzde 35 zam veriniz. Emeklilerimize bunu yansıtınız" dedi.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 07:48
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, hükümetin 3 gün önce bir teşvik paketi açıkladığını belirterek, paketteki kararların, sanayinin güçlenmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Erçelebi, "Hükümet'i bu konuda tebrik ediyorum. Ancak bundan sonra Hükümet'in, ekonomik yönden çok sıkışmış olan halkımıza, çalışanlara, işçilere, emeklilere, memurlara, çiftçilere, köylülere de bir miktar can suyu vermesini, ekonomik tedbir paketi açıklamasını istiyoruz" diye konuştu.

Temmuz ayının memurlara zam ayı olduğuna dikkat çeken Erçelebi, şunları söyledi:
"Hükümet'ten talebim şudur: Temmuz geliyor, lütfen memurlarımızın rahat bir nefes alacağı, kayda değer bir zam yapınız. Onların maaşlarına hiç olmazsa, Türk lirasının son 5 ayda döviz karşısında kaybedilen değeri olan yüzde 35 zam veriniz. Emeklilerimize bunu yansıtınız. Görüşmeleri devam eden işçi maaşlarının düzenlenmesinde, onların rahat nefes almasını sağlayacak bir düzenleme yapınız. Bunları yaparken de köylülerimizi unutmayınız. Onlar varsa biz varız. Köylü üretirse halk doyar. O yüzden buradan sesleniyorum; hemen halkın ekonomik sıkıntılarını giderecek bir paket açıklayınız ki halkımız rahat nefes alsın."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler