TBMM'de harcırah krizi

TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdür Yardımcısı Selçuk Bayraktaroğlu'nun Brüksel'e gitmek için harcırah almasına karşın Brüksel'e gitmediği yönündeki iddialar TBMM'yi karıştırdı. Muhalefet partileri konuyla ilgili harekete geçerken CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, konuyu TBMM Başkanı Köksal Toptan'a sordu.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 08:09
Abone Ol google-news

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdür Yardımcısı Selçuk Bayraktaroğlu'nun milletvekilleri ile birlikte 9-12 Mart 2009 tarihleri arasında Brüksel'e gitmek üzere işlemlerinin yapıldığı, Başkan Onayı alındığı, harcırah, yol ve konaklama giderleri için hesabına avans yatırıldığının doğru olup olmadığını sordu.

İnce, "Avrupa Parlamentosu seçimleri nedeniyle muhatap bulunamayacağı kaygısıyla Milletvekillerinin geziye gitmedikleri, buna rağmen Selçuk Bayraktaroğlu'nun yurtdışına gittiği ya da kendisini gitmiş gibi gösterdiği yönündeki iddialar doğru mudur?" sorusuna da yanıt istedi.

İnce, 9-12 Mart 2009 tarihleri arasında Selçuk Bayraktaroğlu'nun pasaportunda yurtdışına çıktığına dair damga olup olmadığının da kamuoyuna açıklanmasını isterken Dış ilişkiler ve Protokol Müdürü tarafından Bayraktaroğlu'ndan pasaportunun istendiği, Bayraktaroğlu'nun ise kendi müdürüne pasaportunu 15-20 gün sonra gösterebildiği yönündeki iddiaların da doğruluğunu sordu.


"Bayraktaroğlu korunuyor mu?"

İnce, "9-12 Mart 2009 tarihleri arasında milletvekillerinin katılmadığı geziye giden ya da kendisini gitti gibi gösteren Selçuk Bayraktaroğlu'nun bu tarihler arasında işe gelmediği, bu nedenle kendisine geçmişe dönük izin belgesi düzenlendiği doğru mudur? Bu izin belgesi kimin imzasıyla düzenlenmiştir? Kendisine o tarihler için kaç gün izin verilmiştir? Geçmişe dönük izin belgesi düzenleyerek milletvekillerinin gitmediği bu yurtdışı gezisine giden ya da kendisini yurtdışına gitti gibi gösteren Selçuk Bayraktaroğlu'nu koruyanlar kimlerdir? Bu kişiler hakkında geçmişe dönük izin belgesi düzenledikleri gerekçesiyle soruşturma açılmış mıdır?" sorularını da Toptan'ın yanıtlamasını istedi.

Bayraktaroğlu'ndan yurtdışında konakladığı otelin faturasının talep edilmesine karşın kendisinin otelde değil arkadaşında kaldığını beyan ettiği yönündeki iddiaları da soran İnce, Bayraktaroğlu hakkında soruşturma açılıp açılmadığının açıklanmasını istedi.

Bayraktaroğlu'nun Avrupa Parlamentosu nezdinde Ulusal Parlamento temsilcisi olarak atandığını belirten İnce, Bayraktaroğlu'nun hangi nitelikleri nedeniyle bu göreve getirildiğini sordu. Toptan'ın Bayraktaroğlu'nun TBMM temsilcisi olarak AP'de görev yapmasını engellemek için bir girişimde bulunup bulunmayacağını da soran İnce, "Bu kişiyi halen yürütmekte olduğu Müdür Yardımcılığı görevinden alacak mısınız?" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler