Antalya'ya turist yağıyor

Antalya'ya yılbaşından bu yana hava yoluyla gelen turist sayısı, 2 milyon 200 bini geçti. Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, ''Son dakika rezervasyonları çok iyi durumda. Bu bizi memnun ediyor. Bu yıl da 2008 rakamlarını yakalayacağız ve geçeceğiz'' dedi.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 08:39
Abone Ol google-news

Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Haziran ayının ilk haftasında, Antalya Hava Limanı Dış Hatlar Terminali'nden 280 bin 841 turist giriş yaptı.

Yılbaşından bu yana bölgeye hava yoluyla gelen turist sayısı, 2 milyon 236 bin 127 oldu. Geçen yıl Antalya'ya, aynı dönemde 2 milyon 486 bin 209 turist gelmişti.

Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, yaptığı açıklamada, yılın beş ayında eksi giden istatistiklerin haziran ayı ile toparlandığını söyledi.

Antalya'nın turizmde yüksek sezona iyi ve ümitli başladığını belirten Acar, haziran, temmuz ve ağustos aylarındaki turist sayısının geçen yılı aratmayacağını kaydetti. Son dakika rezervasyonlarında Türkiye'nin tercih edildiğini dile getiren Acar, ''Son dakika rezervasyonları çok iyi durumda. Bu bizi memnun ediyor. Bu yıl da 2008 rakamlarını yakalayacağız ve geçeceğiz'' dedi.

 

Bir günde 52 bin turist geldi

Acar, 6 Haziran'da hava yoluyla Antalya'ya bir günde 52 bin 307 kişinin giriş yaptığına dikkati çekerek, ''Tatil kültürü Avrupa ve Rusya'da yerleşmiş. Küresel krize rağmen tatillerini ertelemiyorlar. Son dakikaya kadar bekleyip Antalya'yı tercih ediyorlar'' diye konuştu.

Okulların tatile girmesiyle iç turizmde de patlama yaşanacağını ifade eden Acar, yurt içi ve yurt dışından gelecek tüm misafirler için hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.

Turizm bürolarına eleman ve broşür takviyesi yaptıklarını anlatan Acar, su sporları parkur ilanlarının yapıldığını, müze ve ören yerlerinin çevre temizliğinin tamamlandığını, tüm personelin turistlere nazik davranmaları konusunda uyarıldığını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler