Domuz gribi 139 kişinin ölümüne neden oldu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), domuz gribinden ölenlerin sayısının 139'a yükseldiğini bildirdi. Öte yandan Mısır'ın başkenti Kahire'deki Amerikan Üniversitesi'nde 2 Amerikalı öğrencide, H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribi teşhisi konulduğu bildirildi.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 08:50
Abone Ol google-news

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), domuz gribinden ölenlerin sayısının 139'a yükseldiğini bildirdi.DSÖ'den yapılan açıklamada, vaka sayısında 73 ülkede 25 bin 288'e çıktığı belirtildi. Saptanan yeni vakalar ve ölümlerin büyük çoğunluğunun ABD'de görüldüğü kaydedildi.

 

Mısır

Mısır'da 2 kişi daha domuz gribine yakalandı. Mısır'ın başkenti Kahire'deki Amerikan Üniversitesi'nin halkla ilişkiler sorumlusu, yabancı öğrencilerin kaldığı yatakhanenin 24 saat karantinaya alındığını kaydetti.

Yatakhanede kalan üçüncü öğrencinin de şüpheler üzerine hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
Başkentin Zamalek semtindeki yatakhanede yaklaşık 100 öğrencinin kaldığı bildirildi. Mısır'da ilk vaka, 2 Haziran'da yurtdışından gelen bir kişide görülmüştü.

 

Hollanda

Devlet Halk Sağlığı Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamaya göre, hafta sonu itibarıyla H1N1 virüsü taşıyan 10 yeni hasta belirlendi. Açıklamada, ABD'de domuz gribi virüsü kapan bir babanın bu virüsü Hollanda'da oğluna da bulaştırdığı, aynı şekilde ABD'den tatilden dönen bir kişide görülen hastalığın, işyerinde meslektaşına da geçtiğinin belirlendiği kaydedildi. Hastaların kontrol altında tutulduğu belirtildi, kimlikleri ve yaşadığı yerler hakkında ise bilgi verilmedi.

 

Çin'de kesinleşen vaka sayısı 80

Kıta Çin'de A tipi H1N1 virüsü tespit edilen vaka sayısının 80'e çıktığı bildirildi. Şinhua ajansının haberine göre, hastalar Pekin ve Şanghay kentleriyle Guangdong, Fucian, Sıçüen, Şandong, Cıciang, Hunan, Hubey ve Hınan eyaletlerinde bulunuyor.

Bu arada Hong Kong'da 27, Tayvan'da ise 21 vaka tespit edildi. Öte yandan Çin Devlet Gıda-İlaç Denetim ve Yönetim Müdürlüğü, Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) alınan A tipi H1N1 virüsü ile aşı çalışmalarının ilk sonucunu temmuz sonuna kadar almayı beklediklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler