K.Kore yeni bir deneme daha mı yapacak?

Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi yapmayı planladığı iddiası ortaya atıldı. Kuzey Kore'nin balıkçılara ve teknelere doğu sahillerinden uzak durun çağrısı, Wonsan açıklarının gemilere yasaklandığına ilişkin yolladığı radyo sinyalleri bu iddianın temelini oluşturuyor.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 09:49
Abone Ol google-news

Kuzey Kore'nin balıkçılara ve teknelere doğu sahillerinden uzak durmaları çağrısı yaptığı, bunun da yeni bir füze denemesinin planlandığının işareti olduğu belirtildi.

Japon sahil koruması, 10 Haziran ile 30 Haziran arasında doğudaki Anbyon sahil kenti yakınlarında bulunan Wonsan açıklarının gemilere yasaklandığına ilişkin bir Kuzey Kore radyo sinyali yakaladıklarını bildirdi.

Güney Kore medyası, daha önce Kuzey Kore'nin doğu sahilinden test amaçlı orta menzilli füzeler fırlatmayı planladığını duyurmuştu.

Bu arada Kuzey Kore'de çıkan Rodong Sinmun gazetesinde, bu ülkeye yönelik yaptırımın yürürlüğe girmesi halinde çok sert karşılık verileceğine ilişkin bir yazı yayımlandı.

Gazete, Pyonyang yönetiminin birçok kere herhangi bir yaptırımı savaş ilanı olarak değerlendireceğini ve kendisini savunmak için gerekli tedbirleri alacağını söylediğini belirtti.

BM Güvenlik Konseyi, nükleer ve füze denemelerinde bulunan Kuzey Kore'ye yaptırımlar uygulama konusunu değerlendiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler