R.A. bakıma alındı

Adana'da, SBS'ye girmesini engellediği ve bir süredir okula göndermediği iddiasıyla annesini öldüren kız çocuğu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait yurtta özel ekiplerce bakım altına alındı.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 10:29
Abone Ol google-news

Adana'da Ova Mahallesi'ndeki evlerinde annesi Songül A'yı (39) babasına ait tabancayla başından tek kurşunla öldürdüğünü itiraf eden ve 12 yaşını doldurmadığı için cezai işlem uygulanmayan R.A. (11), SHÇEK'e bağlı Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'nda, ''suç ve suç mağduru bölümü''nde uzman ekiplerce bakıma alındı.

Olaydan sonraki ilk geceyi yurtta geçiren küçük kızın sessiz ve çekingen kaldığı, görevlilerle fazla diyalog kurmadığı belirtildi. SHÇEK yetkilileri, çocuğun bu olayın yıkımını asgari düzeyde yaşaması için uzman ekibin çaba gösterdiğini ifade etti.
 

3 kez çocuğun psikoloğa gönderilmesi tavsiye edilmiş

Bu arada, Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu yetkililerince, derslerinde başarılı olan, her dönem takdir ve teşekkür alan R.A'nın bazı sorunları olduğunun gözlemlenmesi üzerine TCDD'de kontrol memuru olarak çalışan baba Ali A'ya 3 kez çocuğunu psikoloğa götürmesinin tavsiye edildiği, ancak bunun yerine getirilmediğinin öğrenildiği kaydedildi.

Yetkililer, R.A'nın ailesini çocuklarını okuldan almadan önce 10 gün içinde 3 kez çağırdıklarını, anne ve baba ile ayrı ayrı görüştüklerini belirtti. Son olarak Ali A'nın geçen hafta çarşamba günü okula gelerek, R.A'nın SBS giriş belgesini aldığı ifade edildi.

Okuldaki görüşmeler sırasında, baba Ali A'nın öğretmenlerin R.A'nın psikolojik tedavi görüp görmediği yönündeki sorusunu, ''Kendisini iyi hissettiğini, herhangi bir sorunu olmadığını söylüyordu. Biz de doktora götürmeyi gerek duymadık. Belki önümüzdeki yıl okulunu değiştiririz, kendisi için değişiklik olur'' şeklinde yanıtladığı öğrenildi.

R.A'nın 3 ay önce okulda bir erkek arkadaşı bulunduğu, bu kişiyle de çok sık tartışma yaşadığı ifade edildi. R.A'nın, bir seferinde söz konusu arkadaşının kolunu jiletle kestiği, bu olayın ardından arkadaşından ayrıldığı kaydedildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler