CHP'li Ertemür'den teşvik paketi tepkisi

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik ve istihdam paketine tepki gösterdi. Ertemür "Hükümet zaman kaybetmeden bu uygulamayı yeniden gözden geçirilmeli, sektör bazında ve Denizli gibi illerimizi de kapsayacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmelidir" dedi.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 12:56
Abone Ol google-news

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarlarının yanlış ekonomi politikaları nedeniyle uzun süredir piyasalara durgunluğun hakim olduğunu, küresel krizin de etkisiyle reel sektörde adeta bir deprem yaşandığını söyledi.

Seçim bölgesi Denizli'de bugüne kadar 30 bin insanın işini kaybettiğini vurgulayan Ertemür, Başbakan Erdoğan'ın Denizli'ye yaptığı ziyarette "Denizli hak ettiğini alacak" diyerek halka umut dağıttığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan Teşvik ve İstihdam paketinin hükümetin ve Başbakan'ın Denizli halkına verdiği sözleri boşa çıkardığını ifade eden Ertemür, şunları söyledi:
"Bu paket ne yazık ki, Denizli'de ne kapanan fabrikalara, ne duran makinelere, nede işten çıkartılan işçilere yönelik yeni bir düzenleme içermektedir. Bu pakette 1.5 milyar dolar tekstil ve konfeksiyon ihracatı yapan Denizli ili yok sayılmıştır. Yeni çıkarılan teşvik ve istihdam paketi ile Denizli'nin yıllardan beri uğradığı haksızlıklara bir yenisi daha eklenmiştir. Denizli bir tekstil kenti olmasına karşı teşvik ve istihdam paketinde 2. bölgede yer almasının hem bölge hem de Türkiye ekonomisi açısından izah edilebilir bir yanı yoktur. Hükümet zaman kaybetmeden bu uygulamayı yeniden gözden geçirilmeli, sektör bazında ve Denizli gibi illerimizi de kapsayacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmelidir. Sayın Başbakandan ve değerli kabine üyelerinden, Denizli için verdikleri sözleri bir an önce yerine getirmelerini istiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler