"Seçim sonuçlarının ülkeye huzur getirmesini diliyoruz"

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da dün yapılan parlamento seçimleriyle ilgili olarak, Lübnan halkının özgür ve demokratik iradesini ve tercihini yansıtan seçim sonuçlarının ülkeye kalıcı huzur ve istikrar getirmesi dileğinde bulundu.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 15:49
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lübnan'da dün yapılan parlamento seçimlerinin demokrasinin gereklerine uygun şekilde ve sükunet ortamında tamamlanmış olmasından memnuniyet duyulduğu ifade edilerek, seçimin asıl galibinin Lübnan halkı olduğu vurgulandı.

Lübnan'da kalıcı istikrarın, bölgenin güvenlik ve istikrarını da olumlu yönde etkileyeceği belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:
''Lübnan halkının tüm kesimlerini kucaklayan ve Doha Mutabakatı'yla varılan uzlaşı zemininde Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman tarafından başlatılan ulusal diyalog sürecinin başarısına katkıda bulunacak bir hükümetin en yakın zamanda kurulmasını temenni etmekteyiz.

Lübnan'ın talebi çerçevesinde Türkiye'nin seçimler için göndermiş olduğu gözlemcilerin görevlerini uygun bir ortamda ve Lübnanlı yetkililerin tam işbirliğiyle yerine getirmiş olmalarından da memnuniyet duymaktayız. Türkiye, dost ve kardeş Lübnan'a desteğini bundan sonra da her alanda sürdürecektir.''

 

Erdoğan Lübnanlı liderlerle telefonda görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan'daki parlamento seçimlerindeki başarılarından dolayı Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora ve 14 Mart Hareketi Lideri Saad Hariri'yi kutladı. Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, Lübnan'daki seçim sonuçlarının alınmasından sonra bugün, Sinyora ve Hariri ile ayrı ayrı telefonla görüştü.
Erdoğan, Sinyora ve Hariri'yi seçimlerdeki başarılarından dolayı kutladı.

Görüşmelerde, Türkiye ile Lübnan arasındaki dostane ilişkilerin bundan sonra da devam edeceği konusunda karşılıklı teyit alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.
Başbakan Erdoğan'ın, görüşmelerde, seçim sonuçlarının Lübnan'ın istikrarı ve genel bölge barışı için katkıda bulunacağını söylediği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler