"Biz Ecevit'in çizgisindeyiz"

"DSP'nin Ecevit'in çizgisinden uzaklaştığı" gerekçesiyle istifa eden Rahşan Ecevit'in yeni bir oluşum sinyali verdiği konuşmasını değerlendiren DSP Genel Başkanı Masum Türker, partinin Ecevit'in çizgisinden uzaklaştırıldığı iddialarına tepki göstererek, ''Parti kurmak herkesin hakkı, buna saygı duyarız'' dedi.

Yayınlanma: 08.06.2009 - 17:09
Abone Ol google-news

Rahşan Ecevit’in açıklamalarına ilişkin sorularımızı yanıtlayan DSP Genel Başkanı Masum Türker, ‘‘Biz, ekip arkadaşlarımız Demokratik Sol Parti’deki herkes Ecevit'in çizgisindeyiz ve DSP Ecevit'in partisidir. Biz AKP iktidarına karşı alternatif ve birlik yaratma hedefine odaklanmış bulunuyoruz. Bu hedefe ulaşmak için temel rehberimiz olan Bülent Ecevit'in ilkeleri, DSP'nin temel ilkeleridir" dedi. Biz demokratik sol felsefede yolumuza devam ediyoruz diye konuşan Türker şunları kaydetti: ‘‘Bu konularda birileri bir şey yapmak ister ve kamuoyu bunları değerlendirir. Ben, Rahşan Ecevit'in bu çıkışını hiçbir şeye bağlayamıyorum. Çünkü biz henüz hiçbir icraat yapmadık. Henüz yapılanmamızı tamamlamadık.''

Rahşan Ecevit'in kurultayda istediği amacı elde edemeyen bir yapılanmadan söz ettiğinin altını çizen Türker, ‘‘Delege kimin Ecevit bayrağını taşımasına karar vermiştir. Delegenin yani örgütün iradesini hiçe saymak zaten DSP'ye kayıtlı üyelerin tamamını hiçe saymaktır. Oysa bunlar hep birlikte bir araya her biri birer Ecevit olarak gelmişlerdir’’ dedi.

Rahşan Ecevit'in iktidar alternatifi olma konusundaki demeçlerinde ise kendi demeçlerini tekrarladıklarını kaydeden Türker, ‘‘Seçildiğim hafta belirttim, haber portallarında, gazetelerde yer aldı. Televizyonlarda söylüyorum. ‘Muhalefete ortak değil iktidara talibiz onun için iktidar alternatifi yaratacak birlikten yanayız’ diye. Kullandığımız sözcükleri kullanıyorlar, bu sözcükler yoktu ki düne kadar. Bizim seferimizle yola çıkmak istiyorlar’’ diye konuştu.

Bu ülkede parti kurmak isteyen herkesin bu hakka sahip olduğuna değinen Türker, ‘‘Ecevit'in felsefesi, Demokratik Sol Parti'nin felsefesidir. DSP'nin programı Ecevit'in kontrolünde geliştirilmiş bir programdır. Biz bu program çerçevesince çalışıyoruz. Bu programı reddedenler varsa onları bilemem. Biz hedefimizi koymuşuz. Zaten kurultayda iktidarda alternatif yaratma hedefi koyduğum için ben kazandım. Benim seçmene, örgütün temsilcisi delegelere götürdüğüm şey buydu. Bizim yaptığımız budur’’ şeklinde görüş bildirdi.

Rahşan Hanım'ın demeç verirken ne düşündüğünü bilemem ama bizim için Rahşan Hanım kurucu genel başkandır diyen Türker, ‘‘Ama Bülent Ecevit bizim temel kaynağımız, temel dayanağımızdır. Biz Bülent Ecevit'in çizgisinden sapmayız ama Rahşan Ecevit'te sevip saydığımız kurucu genel başkanımızdır’’ diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon