Türk Sağlık-Sen'den mektup atağı

Türk Sağlık-Sen, 4/b statüsündeki sözleşmeli personelin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla sendikaya gönderilen mektuplardaki talepleri yarın yapılacak 3. tur görüşmede Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na iletecek. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, daha sonra sözleşmeli personelin sorunlarının ayrıntılı biçimde görüşülmesini teklif edecek.

Yayınlanma: 24.08.2008 - 10:07
Abone Ol google-news

Toplu görüşmelerin başlamasıyla, Türk Sağlık-Sen'e, sağlık hizmetlerinde çalışan sözleşmeli personelden çeşitli konularda talepler gelmeye başladı. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sözleşmeli personelin sıkıntılarına dikkat çekmek ve taleplerini gündeme getirmek amacıyla mektuplardan bazılarını Bakan Murat Başesgioğlu'na iletecek.

Kahveci'nin Başesgioğlu'na ileteceği mektuplardaki bazı talepler özetle şöyle:

-"Toplu görüşmelerde bizlerin temel sorunları olan askerlik dönüşü işe başlama, eş durumu becayiş ve benzeri konularda, hatta olabiliyorsa kadroya alınabilmemiz için gereken ısrarı ve kararlılığı göstermenizi rica ediyorum. Bu durumda ne askere gidebilmekteyim ne de evlenebilmekteyim. Lütfen sözleşmeli çalışanların sorunlarını çözün."
-"Kızım sözleşmeli hemşire, çocuk evlenecek. Nasıl tayin isteyeceğiz bilmiyorum. Devletimiz niçin çalışanlarımızı sözleşmeli, kadrolu yapıyor. Kendi yavruları sözleşmeli olsa, evli olsa ne yaparlar? Kadrolu veya sözleşmeli, hepsinin hak ve çalışma sistemi aynı olmalı. Sadece benim yavrum değil, tüm yavrularımızın derdi bu. Bunu lütfen çözüme ulaştırın."
-"Beş yıldır ücra yerlerde çalışan arkadaşların psikolojisini düşünün. Okul okumuş, emek vermiş insanları mahkum etmek doğru mu?"
-"Kırklareli'nde ebe olarak çalışıyorum, eşim Ağrı'da subay olarak görev yapıyor, kızım özürlü Antalya'da anneannesinin yanında özel eğitim görüyor. Ailemiz dağıldı. Yapacak bir şey yok mu, istifa etmemiz mi gerekiyor?"
-"Nişanlım da sözleşmeli personel, askerliğini yapmadı ve bu nedenle evlenemiyoruz. Kendinizi bizim yerimize koyun. Bu konularda kesin çözüm istiyoruz artık."
-"Tıbbi sekreter olarak İstanbul'da çalışıyorum. Eşim ise Türk Silahlı Kuvvetler mensubu ve Konya'da çalışıyor. Onun benim yanıma gelme imkanı yok. 5 aylık da hamileyim. Aynı durumda olan öğretmenlere eş durumundan tayin hakkı verildi, ben de tayin hakkı istiyorum."

'Arkadaşlarımız tercihe zorlanıyor'

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, sözleşmeli personele eş durumundan tayin ve becayiş hakkının öncelikle verilmesi gerektiğini söyledi. Sözleşmeli personelin ailesinden ayrı yaşamak durumunda kaldığını ifade eden Kahveci, şunları kaydetti: ''Arkadaşlarımız eşi, çocuğu ve işi arasında tercihe zorlanıyor. Sözleşmeli personelin öncelikle becayiş, eş durumundan tayin ve askerlik sonrası işe dönüş gibi hakları acilen sağlanmalı. Sözleşmeli çalışanlar kadroya geçirilerek çalışma barışı tesis edilmeli, aynı işi yapanlar aynı haklara sahip olmalı. Türk Sağlık-Sen olarak Sayın Bakana sözleşmelilerin sıkıntılarını anlatan bu mektupları teslim edip, yaşadıkları sıkıntıları aktaracağız. Umarım bu toplu görüşmelerde sözleşmeliler için olumlu adımlar atılır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler