Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi, 'Toplum çıldırdı' diyerek Türkiye'nin dört bir yanında yaşanan şiddet olaylarını manşeten gördüğü haberde analiz ediyor. Hürriyet, Avrupa Parlamentosu seçimlerini anasayfadan görürken; Haber Türk ise, SBS sınavını 'Stres Bunalım Sistemi' başlığı altında okurlarına aktardı.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 06:37
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Toplum çıldırdı


‘Toplumu tanıyamıyorum’ Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan şiddet olayları toplu katliamlara dönüşürken, olayların artmasının nedeninin işsizlik ve ekonomik kriz olduğu vurgulanıyor. Sosyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Birsen Gökçe, “Toplumu 50 yıldır yakından takip eden bir sosyal bilimci olarak artık ben toplumu tanıyamaz hale geldim” dedi. Gökçe toplum merkezlerinin yaygınlaştırılmasını önerdi.


HÜRRİYET

Siyasi deprem

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde İngiltere, Almanya, İspanya, Avusturya ve Portekiz’de sol feci darbe yedi. Türkiye’ye imtiyazlı ortaklık verilmesini seçim malzemesi yapan Merkelve Sarkozy güçlü çıktı.


MİLLİYET

AB yolunda sisli viraj


Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Türkiye karşıtı partilerin başarısı tam üyelik sürecini daha da zorlu hale getirdi. Sadece Türkiye'ye değil, AB'ye de karşı olan partilerin AP'ye girmesi sıkıntı yaratıyor.


RADİKAL

Kocam 'yüce Türk adaletine' emanet


İşte yargının müthiş kararı: Koca dişlerini fırçalayacak, karısına ve çocuklarına şefkat gösterip zaman ayıracak, evde sigara içmeyecek


AKŞAM

Çocuk katilin anatomisi


Cinnet 'geliyorum' dedi... SBS'ye girmesine izin vermeyen annesini öldüren 11 yaşındaki Rabia A., teyzesine evletlık verildiğini öğrenince ailesine düşman oldu. Psikolojisi bozuktu ama hiç kimse el uzatmadı.


POSTA

Hid'ya yıldızlı teselli


Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de final serisinin ikinci maçında Hidayet Türkoğlu'nun oynadığı Orlando Magic, Los Angeles Lakers'a 101-69 yenildi. Hidayetin başarılı oyunu galibiyete yetmedi. Hidayeti Amerikalı ünlü oyuncu Jack Nicholson teselli etti.


VATAN

Bir ırkçılar eksikti


Türkiye'nin AB'ye alınmasını isteyen sosyalistler Avrupa'da geriledi. Üyeliğe karşı çıkan Hristiyan Demokratlar seçimlerde birinci oldu.


HABER TÜRK

Stres Bunalım Sistemi

11 yaşındaki kızın BS için annesini öldürmesi şok etkisi yarattı. Psikologlar uyardı: Çocuklar hayatlarını SBS'ye bağlı sanıyorlar.


BİRGÜN

'Engin Çeber size iyi bir ders olsun'


Çeber'le aynı koğuşta kalan bir tanık, sayımda ayağa kalkmadığı için Çeber'i döven gardiyanların, diğer tutuklulara, 'Siz de yaparsanız sonunuz böyle olur' dediğini söyledi.


SABAH

Yıl sonu için umutluyuz

Krizden tamamen kurtulduk demenin yanlış olacağını belirten Erdoğan, 'Yıl sonuna doğru kurtulma umudu olan bir ülkeyiz' dedi.


TERCÜMAN

Doktorun isyanı


Sağlık Bakanlığı'nın, "Ya hastane, ya muayenehane" diyerek hazırladığı "Tam Gün" tasarısına doktorlar, "150 yıllık hakkımız gasp ediliyor" diye isyan ediyor.


YENİ ŞAFAK

İşte 13 yıllık çadır sırrı


6 Ekim 1996'da Libya lideri Kaddafi'nin Başbakan Erdoğan'a gösterdiği tepkinin nedeni 13 yıl sonra Ergenekon'un arşivinden çıktı.


ZAMAN

Halkın derdine Kürtçe cevap

Diyarbakır Valiliği'nin açtığı çağrı merkezi, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler