Yozgat'ta bağcılık gelişiyor

Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat'ta, yöreye özgü yaş üzüm üretimini artırmak amacıyla hazırlanan projeyle, eski üzüm bağları ıslah edilirken, yeni üzüm bağları da tesis edildi. Vali Çiçek, ''Son iki yıl içerisinde ise 4 bin adet bağ çubuğu dağıtılmak suretiyle 80 dekar alanda 47 adet üzüm bağı tesis edilmiştir'' dedi.

Yayınlanma: 24.08.2008 - 09:48
Abone Ol google-news

Yozgat Valisi Amir Çiçek,Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat'ta 1970'li yıllara kadar üretilen sofralık yaş üzümün bölge çiftçisinin önemli geçim kaynaklarından olmasına karşın sonraki yıllarda bağların bakımsızlıkla karşı karşıya kaldığını bildirdi. Vali Çiçek, 1991 yılından itibaren bağcılığı geliştirmeye yönelik uygulamaya konulan projenin uygulamaya konulduğunu, il genelindeki üzüm bağlarının tespitinin yapılıp, kurtulabilecek durumdakilerin bakımlarının gerçekleştirildiğini kaydetti. Sonraki yıllarda il genelinde toplam 56 bin 110 bağ çubuğu dağıtılarak 324 dekar alanda üzüm bağlarının tesis edildiğini vurgulayan Vali Çiçek, ''Son iki yıl içerisinde ise 4 bin adet bağ çubuğu dağıtılmak suretiyle 80 dekar alanda 47 adet üzüm bağı tesis edilmiştir'' dedi.
 Yozgat'ta üretilen sofralık yaş üzümün diğer bölgelerdekinden oldukça farklı olduğunun da altını çizen Vali Çiçek, şunları söyledi:

''Yozgat'ta üretilen yaş üzümlerin kabuk zarı çok ince olması nedeniyle içerisi net olarak görülmektedir. Şiresi fazla ve oldukça da tatlıdır. Özellikle pekmez ve çalma yapılarak piyasaya sürülebilen bu üzüm türünün yeniden canlandırılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler