Roketsan fabrikasında patlama

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan Roketsan fabrikasında 11.43'te patlama meydana geldi. Fabrikanın yakıt imha bölümünde meydana gelen patlamada, hayatını kaybeden ve yaralanan olmadığı bildirildi.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 09:02
Abone Ol google-news

Roket Sanayi ve Ticaret AŞ (ROKETSAN), Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki tesislerinde imha işlemi sırasında meydana gelen patlamada, herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadığını, küçük çaplı maddi hasar oluştuğunu bildirdi.

ROKETSAN A.Ş'den yapılan yapılan basın açıklamasında, ROKETSAN'ın Elmadağ'da bulunan tesislerinde atık roket yakıtları ve yakıt üretimi aşamasında kirlenmiş malzemelerin açık arazide, özel inşa edilmiş imha alanlarında imha işlemi sırasında bir patlama meydana geldiği belirtildi.

Bu tip malzemelerin imhasının periyodik olarak yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''İlgili prosedür gereğince, güvenlik birimlerince özel olarak emniyeti alınmış, canlıdan arındırılmış imha bölgesinde her ihtimale karşı itfaiye ve ilk yardım araç ve personeli hazır bulundurulmaktadır. Saat 11.43'te meydana gelen patlama sırasında da alınan önlemler neticesinde herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmamış, küçük çaplı maddi hasar oluşmuştur.. Meydana gelen patlama için incelemeler başlatılmıştır.
Kurulduğu 1988'den bugüne ileri teknoloji ve yetişmiş insan gücü ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve dost ülkelerin roket ve füze sistemi ihtiyacı için tasarım ve üretim yapan tesisimiz faaliyetine kesintisiz olarak devam etmektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler