Brown, iç isyanı 'şimdilik' bastırdı

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, son seçimlerde partisinin aldığı yenilginin ardından çıkan parti içi isyanı bastırdı. Partili parlamenter ve Lordlar Kamarası üyeleriyle biraraya gelen Brown, hatalarından ders alacağını ve bunları tekrarlamayacağını belirtti ve "Herkes gibi benim de güçlü ve zayıf noktalarım var" dedi.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 09:10
Abone Ol google-news

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, partisinin 1918 yılından bu yana aldığı en ağır seçim yenilgisinin ardından partisindeki isyanı "şimdilik" bastırmış görünüyor.

Dün gece partili parlamenter ve Lordlar Kamarası üyelerinden oluşan yaklaşık 500 kişilik grupla bir araya gelen Başbakan Brown'ın, yaptığı konuşmada, "Hatalarından ders alacağını ve bunları tekrarlamayacağını" belirttiği ve "Herkes gibi benim de güçlü ve zayıf noktalarım var. Önümüzdeki dönemde güçlü taraflarımı ortaya çıkartıp, zafiyetlerimi yeneceğim" dediği kaydedildi.

Bir partinin ve hükümetin ortak yönetilmesi konusunda öğrenecek çok şeyi bulunduğunu da kabul eden Brown, "Tam zamanlı başbakan ve lider olmayı öğrenmem gerek. Bu partinin lideri olarak kalmayı kendim için değil, üstlendiğim misyon adına istiyorum" diye konuştu.

Brown'ın bu konuşmasının ardından parti içinde kendisine "güvensizlik" belirtmeye hazırlanan 50-60 kişilik grubun geri adım attığı ve şimdilik Başbakana karşı bir hareket başlatmak yerine beklemeyi uygun buldukları bildirildi.

Bu gruptaki milletvekilleri arasında bulunan ve adı açıklanmayan bir siyasetçi, Guardian gazetesine, "Kaygılarımız giderilmiş değildir" dedi.

İsyancı grubun, İşçi Partili milletvekillerinden "güçlü bir alternatif bulunmadığı için beklenmesi gerektiği" yolunda yapılan baskılar karşısında geri adım attıkları ve beklemeye geçtikleri ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler