Eski DSP'liler yeni oluşuma soğuk

Rahşan Ecevit'in sinyalini verdiği yeni oluşum eski DSP'lilerden destek görmedi. Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile eski DSP milletvekili Uluç Gürkan DSP'nin parçalanmaması gerektiği görüşünde birleşirken eski Genel Başkan Zeki Sezer "Keşke bu noktaya gelinmeseydi" dedi.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 10:46
Abone Ol google-news

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Rahşan Ecevit'in işaret ettiği yeni oluşumun solu daha da parçalayacağını ifade etti. Masum Türker'in Ecevit çizgisinden saptığını gösteren tek bir işaretin olmadığını kaydeden Türk, Rahşan Ecevit'i son kurultayı daha soğukkanlı değerlendirmeye davet etti. Türk, "Aksi takdirde yeterince parçalanmış olan sol daha da parçalanacaktır. DSP'nin oy oranı yüksek bir oran da değil, son yerel seçimlerde yüzde 2.74 oy aldı, bunu daha fazla parçalamak doğru değil. Sayın Ecevit saygı duyduğumuz bir isim ama yeni parçalanmalara değil, toparlanmaya ihtiyacımız var" diye konuştu.

Eski DSP Milletvekillerinden Uluç Gürkan da DSP'nin 2004'ten bu yana Ecevit çizgisinden uzak bir tutum sergilediğini ifade ederek "Yeniden yapılanmanın DSP içinde gerçekleştirilmeye çalışılması lazım. Yeniden yapılanma da ancak doğru insanlarla mümkün olabilir" diye konuştu. Rahşan Ecevit'in son kurultayda desteklediği grupla çalışması halinde başarılı olmalarının mümkün olmadığını savunan Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asıl olan DSP'nin yeniden kitle partisi çizgisine, parti üyelerinin üyelik güvencesinin sağlandığı, Türkiye ve dünya gerçekleri ışığında yeniden yapılanmaya gitmesidir. Yeniden yapılanma da ancak yeni programla mümkün olur. Bunun için DSP'nin 2002'den sonra kapattığı kapılarını halka tekrar açması lazım. Yeniden yapılanmanın, üyelik güvencesi olmadan sürdürülebilmesinin hiçbir şansını görmüyorum."

DSP'nin yeni yönetimi hakkında bir yorum yapmanın erken olacağını belirten Gürkan, Masum Türker yönetiminin bir süre izlenilmesi gerektiğini kaydetti.

Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise, bu aralar siyasetle ilgilenmediğini, siyaset konuşmak istemediğini kaydetti ve "Keşke bu noktaya hiç gelinmeseydi. Şu an sadece bunu söyleyebiliyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon