Kılıçdaroğlu, Ülke TV'den tazminat kazandı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ana haber kuşağında ve bir programda yapılan yayınlarda, ''Kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' gerekçesiyle Ülke TV aleyhinde açtığı davada, 12 bin TL manevi tazminat kazandı.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 10:49
Abone Ol google-news

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Mutluhan Karagözoğlu ile Ülke TV'nin avukatı Hakan Yıldız katıldı.

Avukat Karagözoğlu, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini isterken, avukat Yıldız ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Yargıç Adem Albayrak, davanın kısmen kabul edildiğini belirterek, Ülke TV'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'na, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 12 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Davanın dilekçesinde, Ülke TV'de, 24 ve 25 Kasım 2008 tarihlerinde yayımlanan ''Sıradışı'' adlı programda ve 25 Kasım 2008 tarihinde yayınlanan ''Ülke Ana Haber'' isimli ana haber kuşağında, ''Gerçeğe aykırı biçimde yayın yapılarak, Kılıçdaroğlu'nun kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' öne sürülmüştü.

Dilekçede, Ülke TV'den, yasal faiziyle birlikte her bir program yayını için 10 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL manevi tazminat talep edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler