RTÜK'ten açıklama

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan açıklamada, ''Bugüne kadar tamamen kanunilik ilkesi doğrultusunda, bağımsız olarak hukuk devleti anlayışı içinde görevlerini yürüten üst kurul üyeleri ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, bundan sonra da hiçbir makam ve merciden emir almadan görevini sürdürecektir'' denildi.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 13:18
Abone Ol google-news

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan açıklamada, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yazılı ve görsel medyada yer alan RTÜK üyeleri hakkındaki demokratik olmayan ve kişilik haklarına saldırı içeren beyanları nedeniyle açıklama yapılmasına gerek görüldüğü'' belirtildi.

Haberlerde, ''Baykal'ın 'Hükümet Akman'ın istifasını gerçekten istese bu güne kadar onların her istediğini yapan, hiçbir isteklerini geri çevirmeyen AKP kontenjanından seçilen RTÜK üyeleri bu isteği de geri çevirmez' ve ''Bakanların RTÜK Başkanına güçleri mi yetmiyor? Yoksa Akman'a açıklarını kapatsın diye zaman kazandırmaya mı devam ediyorlar?' şeklindeki yakışıksız ifadelerine yer verildiğinin'' kaydedildiği açıklamada, şöyle denildi:

''Her şeyden önce kuruluş, yetki ve sorumlulukları Anayasa'nın 133. maddesi ile düzenlenen RTÜK anayasal bir kurumdur. 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 5. maddesi ile kurulan RTÜK, kanununda ifadesini bulduğu şekliyle 'Radyo ve Televizyon faaliyetlerine düzenlemek amacıyla özerk ve tarafsız kamu tüzel kişiliğine sahip' bağımsız bir idari otoritedir.

Üst Kurul, görevlerini yaparken tamamen bağımsız ve tarafsız olarak Anayasa ve kanunların verdiği yetki ve görevler çerçevesinde işlem tesis etmekte, bağlayıcı kararlar almaktadır. Özerk ve tarafsız Üst Kurul'un TBMM tarafından seçilmiş üyeleri de görevlerini yaparken tamamen bağımsız hareket etmekte ve hiçbir organ, makam, merci veya kişiden emir ve talimat almamaktadırlar.

Bugüne kadar tamamen kanunilik ilkesi doğrultusunda, bağımsız olarak hukuk devleti anlayışı içinde görevlerini yürüten Üst Kurul üyeleri ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu bundan sonra da hiçbir makam ve merciden emir almadan görevlerini sürdüreceklerdir.

RTÜK tüzel kişiliğinin ve ayrıca her bir üst kurul üyesinin kişisel, maddi ve manevi hak arama ve yargı yollarına başvurma hakkı saklı kalmak kaydıyla konu kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler