Hasan Ödecik'in ailesi Side'de

Manavgat'ın Side beldesinde alkollü olduğu gerekçesiyle ambulansa alınmadığı için öldüğü iddia edilen Hasan Ödecik'in ailesi, Almanya'dan Antalya'ya geldi. Ödecik'in babası Hıdır Ödecik, kardeşleri Aydagül ve Ali Ödecik, olayı gündeme getiren DSP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Karakaş'ı ziyaret etti.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 14:06
Abone Ol google-news

Manavgat'ın Side beldesinde alkollü olduğu gerekçesiyle ambulansa alınmadığı için öldüğü iddia edilen Hasan Ödecik'in ailesi, Almanya'dan Antalya'ya geldi. Hasan Ödecik'in Babası Hıdır Ödecik,Side halkının çok duyarlı olduğunu belirten Aydagül Ödecik, yaşanılan olaydan dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi. Ödecik, şöyle dedi:
''Kardeşimin vefat etmeden önce görüştüğü arkadaşlarını ziyaret ettik. Sidelilere, kardeşimle ilgili duyarlı davrandıkları için minnettarım. Kardeşimi tanıyan tanımayan herkes yardımına koşmuş ama ölümüne engel olunamamış. Herkese teşekkür ediyoruz. Konuyla ilgili kimseyi suçlayamayız. Biz hakkımızı hukuk yoluyla arayacağız ve konuyu sonuna kadar takip edeceğiz.''

Aydagül Ödecik, kardeşinin ölümüyle ilgili hukuki aşamayı takip edeceklerini, ambulans doktoru Nejdet G. hakkında Manavgat Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Olayın bir insanlık ayıbı olduğunu savunan DSP İlçe Başkanı Mehmet Karakaş ise şöyle konuştu: ''Hasan Ödecik'i tanımıyorum ama olayı duyar duymaz tepkimizi koyduk ve gerekli açıklamayı yaptık. Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. Bakanlık yetkililerine teşekkür ettim. Birçok milletvekili beni aradı ve olayla ilgili çalışma başlattıklarını söylediler. Zaten olayın gündeme gelmesiyle hukuki işlemler başlatıldı.''

Side beldesinde tezgahtar olarak çalışan 37 yaşındaki Hasan Ödecik'in 29 Mayıs'ta iş yerinde rahatsızlandığı, olay yerine çağrılan ambulanstaki doktorun ''Hasta çok alkol kokuyor, üzerine su dökün ayılsın, ben bunu alamam'' diyerek gittiği ve Ödecik'in ertesi gün pansiyonda ölü bulunduğu iddia edilmiş, iddialar üzerine 112 doktoru kaymakamlıkça açığa alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler