Köpek ve kedilerin zehirlendiği iddiası

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Çamyuva beldesinde bir haftada 8 köpek ile 3 kedinin zehirlendiği iddia edildi.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 15:28
Abone Ol google-news

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Çamyuva'da dükkanı bulunan Aynur Koçyiğit Oğuzkan ile Hüseyin Kibar, gazetecilere yaptıkları açıklamada, köpeklerinin, tarım ilacı konulmuş et verilerek zehirlendiğini öne sürdü. Oğuzkan, zehirlenen terrier cinsi köpeğine, her ikisi de veteriner hekim olan turist çiftin, ardından da ilçede görevli veteriner hekimin müdahale ettiğini söyledi.

Müdahaleye rağmen köpeğin kurtarılamadığını anlatan Oğuzkan, şöyle konuştu: ''Veteriner bize, köpeğin tarım ilacı konulmuş etle zehirlendiğini söyledi. Savunmasız, aşılı, eğitimli ve son derece şirin bir hayvana kıyabilmek için cani olmak gerekir. Bu işin peşini bırakmayacağız. Jandarmaya bildirdik, savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız. Bu caniliği yapanın en kısa zamanda yakalanarak cezalandırılmasını istiyoruz.'' Aynur Koçyiğit Oğuzkan, beldede son bir hafta içinde 8 köpek ile 3 kedinin zehirlenerek telef edildiğini öne sürdü.

Çamyuva'da 14 yıldır esnaflık yaptığını ve her zaman köpek beslediğini belirten Hüseyin Kibar ise köpeğinin zehirlenmesinin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Çamyuva Belediye Başkan Vekili Yafez Vicir de konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, ''Böyle bir vahşeti kabul etmem mümkün değil. Hayvan barınağı projemizi bir an önce hayata geçirip sahipsiz hayvanları koruma altına alacağız'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler