Gazetelerde Bugün

AİHM'nin bir şikayet üzerine verdiği Türkiye kararı bugün birçok gazetenin manşetinde. Cumhuriyet haberi 'Türkiye, aile içi şiddetten mahkûm' başlığıyla verirken, Hürriyet gazetesi ise 'Aile içi şiddete Avrupa cezası' manşetini kullandı. İşte diğer gazete manşetleri...

Yayınlanma: 10.06.2009 - 06:15
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Türkiye, aile içi şiddetten mahkûm

AİHM, kendisini döven, bıçakla yaralayan, ölümle tehdit eden ve daha sonra kaçarken annesini tabancayla vurarak öldüren eski kocasına karşı devletin kendisini “etkili bir şekilde koruyamadığı” şikâyetiyle başvuran Nahide Opuz’u haklı buldu. Türkiye’nin ayrımcılık yaptığına hükmeden mahkeme, Ankara’nın Opuz’a 36 bin 500 Avro tazminat ödemesine karar verdi. Türkiye, aile içi şiddet nedeniyle ceza alan ilk ülke oldu.
 

 

HÜRRİYET

Aile içi şiddete Avrupa cezası


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, eski kocasından şiddet gören Nahide Opuz'un başvurusunu, "devlet tarafından korunmadığı" gerekçesiyle haklı buldu ve Türkiye'yi 36 bin 500 Euro tazminata mahkûm etti.

 

MİLLİYET

Sen misin 'ihmal'i yazan!

Dink cinayetinde istihbarat ihmallerini yazan gazeteci Nedim Şener'in, 28 yıl hapis istemiyle yargılanmasına bugün başlanıyor. Cinayeti işleyen Ogün Samast için bile 20 yıl hapis istenmişti...

 

RADİKAL

AB reform bekliyor


Genişleme Sorumlusu Rehn dahil AB kaynakları, Rumlara limanları açmamanın bedelinin 'müzakereleri gözden geçirme' olmaması için acil reform talep ediyor.

 

AKŞAM

Koruyamadın cezası


AİHM, şikayetine rağmen koca terörüne maruz kalan ve annesi öldürülen Nahide Opuz'un devlete açtığı davayı haklı buldu. Daha vahimi tehdit sürüyor, tedbir yok!

 

POSTA

Utanç

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kocasından dayak yiyen kadının açtığı davada aile içi şiddete karşı yeterli önlemi almadığı gerekçesi ile Türkiye'yi tazminat ödemeye mahkum etti.

 

VATAN

Yine başardı


Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet yine sıçradı: İş hayatının en zorlu döneminde, K. Irak'ta yeni faaliyete geçen petrol şirketini 2 milyar dolarlık servete çevirdi.
 

 

HABERTÜRK

Kadına şiddetten Türkiye'ye ceza

AİHM, kadın dayağından Türkiye'ye 36 bin 500 Euro para cezası verirken sert bir karar aldı: Kadına şiddet var ve bu tolere ediliyor.
 

 

BİRGÜN

Akman'da zaman kazanma manevrası

Arınç'ın 'istifa et' ısrarına karşın Akman ısrarla görevinin başında. Siyasi gözlemciler, Akman'ın, Arınç'a rağmen istifa etmemesini 'Bu güç nerden geliyor' şeklinde yorumluyor.

 

SABAH

İşadamının ölüm timi


Et tüccarı, kendisini yaralayan 4 kişiyi öldürtmek için cinayet başına 100 bin TL'ye 10 tetikçi tuttu.
 

 

TERCÜMAN

Bu halkta mı para var?


Baykal, Erdoğan'ın 'Vatandaş'ın parası var' sözlerine 'Merkez Bankası'nın raporuna göre vatandaşın borçla yaşadığı, geçinemediği ortaya çıktı' diye cevap verdi.
 

 

YENİ ŞAFAK

Mardan kıskacının perde arkası


Telman İsmailov'un Yeni Şafak'a Türk vatandaşlığına geçeceğini ve İstanbul'a Kremlin'den daha güzel bir otel yapacağını söylemesi başına dert açtı. Rus basını kampanya başlattı.
 

 

ZAMAN

Kadını koca dayağından koruyamayan Türkiye tazminata mahkum oldu


Kocasının dayak ve ölüm tehditleri karşısında devletin kendisini korumadığını belirtip Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuran Nahide Opuz, davayı kazandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler