Seçim yasağına uymayınca...

29 Mart seçimlerinde seçim yasaklarına aykırı hareket ettikleri belirlenen üç kişi hakkında dava açıldı. Seçim günü sandığa belinde silahla giden kişinin 2 yıla kadar hapsi istenirken, propaganda yasağına rağmen balkonlarından bir partinin bayrağını astıkları belirlenen iki kişi hakkında ise 6'şar aya kadar hapis talep edildi.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 06:24
Abone Ol google-news

29 Mart Yerel Seçimi sırasında seçim yasaklarını ihlal edilen kişilerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmalar tamamlandı.

Seçim günü yasak olmasına rağmen bulundurma ruhsatlı 9 mm çapındaki silah ve bu silaha ait mermilerle seçimde oy kullanmak üzere kayıtlı bulunduğu Mamak Gülveren Lisesi'ne giden Muhammet D, sandık başında bir başka suçu nedeniyle güvenlik güçlerince tutuldu. Yapılan üst aramasında sözkonusu silah ve mermileri üzerinde çıkınca Muhammet D. hakkında tutanak düzenlenerek, savcılığa sevk edildi.

İddianamede, Muhammet D. hakkında "Oy verme gününde bulundurma ruhsatlı silah taşıdığı" gerekçesiyle 1 yıldan 2 yıla kadar hapis talep edildi. Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın iddianamesinde silahın zor alımına karar verilmesi de istendi.


Parti bayrağına da dava

İkinci dava ise Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi'ne açıldı. İddianamede, Keçiören'de aynı apartmanda yan yana dairelerde oturan Fikret E. ve Ahmet A.'nın her türlü propagandanın yasak olmasına rağmen balkonları arasına bir siyasi partinin ambleminin bulunduğu bayrak asarak "oy verme gününde propaganda yaptıkları"nın belirlendiği belirtildi. İddianamede, Fikret E. ve Ahmet A. hakkında üç aydan altı aya kadar hapis talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler