'Başbakan kaç kere yurtdışına gitti?'

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı gezilerini soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 09:20
Abone Ol google-news

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Başbakan Erdoğan'ın 22 Temmuz 2007'den bu yana kaç kez yurtdışına gittiğini ve bu gezilerinin kaçının resmi olduğunu sordu.

Resmi gezilere kaç kamu personelinin katıldığını öğrenmek isteyen Öztürk, ''Bu personele ödenen toplam harcırah ne kadardır? Yurtdışı resmi gezilerde, kamu personeli için ödenen harcırahların dışında, her gezi için ayrı ayrı belirtilmek üzere, yapılan otel, ulaşım gibi diğer masrafların tutarı ne kadardır?'' sorusunu da yöneltti.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlamasını istediği soru önergesinde, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın yürütme kurulu başkanı ve üyelerinin istifalarını Meclis gündemine taşıdı.

Başkan ve üyelerin istifa nedenlerini öğrenmek isteyen Ağyüz, ''2010 yılına 7 ay kala ajansta sular neden durulmuyor? Bugüne kadar program dahilinde olan hangi işler bitirilmiş, ne kadarı yarım kalmıştır?'' diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler