CHP'den sahte belge sorusu

CHP Sözcüsü ve Genel Saymanı Mustafa Özyürek, bazı basın organlarında çıkan ve Almanya Büyükelçiliği tarafından yalanlanan Alman Friedrich Ebert Vakfı'nın CHP'ye bağışta bulunduğu iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 09:38
Abone Ol google-news

CHP Sözcüsü ve Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Özyürek önergesinde, bazı basın organlarında CHP'nin Alman Friedrich Ebert Vakfı'ndan bağış aldığı yönünde haberlerin çıktığını, CHP yönetiminin böyle bir bağış alınmadığını açıklamasına rağmen bu haberin basında yer almaya devam ettiğini anımsattı.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz'un, haberlere kaynaklık eden Friedrich Ebert Vakfı'na ait olduğu iddia edilen belgenin sahte olduğunu açıkladığını ve Büyükelçi Cuntz'un 30 Nisan'da Dışişleri Bakanlığı'na da başvurarak söz konusu belgenin sahte olduğunun Bakanlık tarafından da açıklanmasını istediğini belirten Özyürek bugüne kadar Bakanlık'tan bu konuda bir açıklama yapılmadığını ifade etti. Özyürek, Davutoğlu'nun şu soruları yanıtlamasını istedi:
"Alman Büyükelçisi Eckart Cuntz'un başvurusuna niçin bugüne kadar cevap verilmemiştir?

Bakanlığınız bu sahte belge kullanılarak CHP'nin yıpratılmasına yardımcı olmak için mi açıklama yapmamaktadır?

AKP yandaşı medyanın CHP'yi yıpratmak için kullandığı sahte belge hakkında Alman Büyükelçiliğinin başvurusuna rağmen daha ne kadar sessiz kalacaksınız?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler