MHP ekonomik paketi yetersiz buldu

MHP Genel Merkezi bünyesinde oluşturulan "Küresel Finans Krizi İzleme ve Değerlendirme Komisyonu", AKP Hükümetinin yaşanan krize karşı önlem almakta geç kaldığını, son açıklanan önlemler paketinin de yetersiz olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 12:49
Abone Ol google-news

MHP Genel Merkezi bünyesinde oluşturulan "Küresel Finans Krizi İzleme ve Değerlendirme Komisyonu"nun hazırladığı raporda, ekonomik paketin maliyeti ve finansman kaynağının belirsiz olduğu, teşviklerin 9. Kalkınma Planı, Orta Vadeli 2009 Programı ile tutarlı bulunmadığı vurgulandı.

Raporda şunlar kaydedildi:
"Paket, kısa vadede çalışanların ve işverenlerin sorunlarına çözüm getirmemektedir. Yurtiçi talebi canlandıracak etkin önlemler olmadığı gibi, ihracatı destekleyecek herhangi bir teşvik de söz konusu değildir. Teşvik sisteminden yararlanacak illerin gruplandırılması toplumda ciddi tartışmalara yol açmaya başlamıştır. Bu konuda şeffaflığın kesinlikle sağlanması gerekmektedir. Esasen bozulmuş olan bütçe dengesi bu paketin maliyeti ile daha da olumsuz hale gelecektir."

Komisyon raporunda, öngörülen destek ve teşviklerin 2010 yılı sonu ile sınırlandırılmasının, yatırımlar konusunda beklenen sonuçların alınmasını engelleyeceği de savunuldu, şöyle devam edildi:
"Getirilen önlem ve teşvikler ekonomik sorunlar altında ezilen işçi, çiftçi, esnaf, memur, emekli vatandaşlarımızı rahatlatacak hiçbir çözüm içermemektedir.

AKP iktidarının ekonomi yönetimi 2002'den bu yana uyguladığı ekonomi politikasında ve 2008'den itibaren etkili olan ekonomik krizi yönetmede tam anlamıyla başarısız olmuştur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler