Dündar ve Çolakkadı görüştü

Ergenekon soruşturması kapsamında 2. iddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcıları hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet başvurusu yapan gazeteci-yazar Uğur Dündar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ile görüştü.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 14:13
Abone Ol google-news

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen gazeteci-yazar Uğur Dündar, Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'nın odasına çıkarak, yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Dündar, görüşmeyi, Turan Çolakkadı'nın talebi üzerine gerçekleştirdiklerini bildirdi.

''Benim daha önce Ergenekon olarak bilinen davanın 2. iddianamesinde adımın geçmesiyle ilgili bir şikayet dilekçem vardı'' diyen Dündar, Çolakkadı'nın söz konusu şikayetle ilgili görüşüne başvurduğunu aktardı.

Uğur Dündar, avukatı Vural Ergül aracılığıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) gönderdiği dilekçeyle, İstanbul Cumhuriyet Savcıları Ercan Şafak, Mehmet Ali Pekgüzel, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder, Zekeriya Öz ve Nihat Taşkın hakkında şikayette bulunmuştu.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar ise Dündar ve avukatı Vural Ergül hakkında kendilerine hakaret edildiği gerekçesiyle HSYK'ya, yine Dündar'ın dilekçesindeki iddialara haberlerinde yer veren 3 gazete hakkında da Bakırköy, Şişli ve İstanbul Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyuruları yapmışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler