Yurtta hava açık

Türkiye'nin büyük bir bölümünde havanın açık olması bekleniyor.Bazı bölgelerde yağış geçişleri görülebilir. Doğu Anadolu'nun güney bölümlerinde toz bulutu etkin olacak.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 07:17
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Türkiye'nin doğu kesimleri ile batı bölgelerin iç kesimlerinde kısa süreli ve gökgürültülü sağanak yağış görülecek. Güneydoğu Anadolu'nun tamamı, Doğu Anadolu'nun güney bölümlerinde toz bulutu etkin olacak. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle, kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden sonra güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Ege: Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege parçalı bulutlu, Afyon çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu, Göller Yöresi (Isparta, Burdur), Adana'nın iç kesimleri ile Kahramanmaraş çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Az zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve batı kesimleri (Ankara, Eskişehir, Konya, Aksaray, Karaman, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Çankırı) ile Sivas çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı, Orta ve Doğu Karadeniz: Batı Karadeniz, az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu, Bolu ve Karabük çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Orta ve Doğu Karadeniz ise, parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) ile Tokat çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler