CHP'li Kart Emniyet Amiri'ni sordu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'nda görevli Emniyet Amiri Emrullah Uslu hakkında, ''görevden uzaklaştırma'' dahil idari inceleme ve soruşturma uygulanmamasının nedenini sordu.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 08:17
Abone Ol google-news

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Polis Akademisi öğretim üyesi Önder Aytaç ile Emniyet Amiri Emrullah Uslu hakkında, Taraf gazetesinde Türk ordusunu yıpratan yazılar kaleme aldıkları iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğuna ilişkin basında haberler yer aldığını hatırlattı.

Söz konusu kişilerin ''yoğun ve sürekli kast'' altında bu eylemleri işlediklerini iddia eden Kart, Uslu'nun da aralarında bulunduğu kişiler hakkında, ''görevden uzaklaştırma'' dahil idari inceleme ve soruşturma uygulanmamasının nedenini sordu. Kart, şunları kaydetti:
''Tüm bu işlem ve yaptırımlar, bugüne kadar neden özenle uygulanmamış ve süreç görmezden gelinmiştir? Bu süreç, bu kişilerin bizzat Emniyet Genel Müdürlüğü ve Hükümet tarafından siyaseten himaye edildikleri anlamına gelmez mi? Benzeri konumda bulunan, benzeri fiil ve eylemleri gerçekleştiren emniyet mensupları hakkında kamuoyuna neden bilgi verilmemektedir? Bu konudaki önergelerimize cevap verilmemiş olması, bu kişilerin kurumsal olarak ve siyaseten himaye edildikleri yolundaki değerlendirmelerimizi doğrular nitelikte değil midir?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler