"Hiçbir yasal düzenlemeye engel koymadık"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Alman Sosyal Demokrat Partisi lideri Steinmeier'in, "CHP'yi anlamıyoruz" sözlerini üzüntüyle karşıladıklarını ifade ederek, "Biz CHP olarak AB üyeliğine ilişkin hiçbir yasal düzenlemeye engel koymadık. İktidar partisi yalnız kendi menfaatleri doğrultusunda yasal düzenlemeleri önümüze getiriyor, imzalamayınca da sanki biz AB üyeliğini istemiyormuşuz gibi bir tablo ortaya çıkıyor" dedi.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 08:28
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Alman Sosyal Demokrat Partisi lideri Walter Steinmeier'in "CHP'yi anlamıyoruz" sözlerine işaret ederek, Alman Sosyal Demokrat Partisi'nin CHP'ye danışmadan, böyle yanıltıcı görüşler bildirmesine üzdüklerini ifade etti.

Steinmeier'in eksik bilgiden dolayı böyle konuştuğunu düşündüklerini söyleyen Ateş, CHP'nin Türkiye'nin AB üyeliğini desteklememesinin mümkün olmadığını vurguladı. AB konusunda en samimi olan partinin CHP olduğunu belirten Ateş, "AB temsilcilerinin yanında ayrı, Türkiye'de ayrı konuşmuyoruz. Türkiye'nin AB üyeliği için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Ateş, AKP'yi AB'nin arkasına saklanarak Türkiye'nin siyasal yapısını kendi menfaatleri üzerinde düzenlemekle suçlayarak şunları dedi:
"Bir defa dokunulmazlık, sendikal haklar gibi öncelikli olan yasal düzenlemelerin yapılması gerekli. Ancak hükümet bu konularda hiçbir düzenleme yapmıyor. İktidar partisi kendisinin yapamadığını bize mal etmeye çalışıyor. Biz CHP olarak AB üyeliğine ilişkin hiçbir yasal düzenlemeye engel koymadık. İktidar partisi yalnız kendi menfaatleri doğrultusunda yasal düzenlemeleri önümüze getiriyor, imzalamayınca da sanki biz AB üyeliğini istemiyormuşuz gibi bir tablo ortaya çıkıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler