Londra'da kaos var

Londra'daki metro grevi günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 2. gününe giren grev nedeniyle, milyonlarca kişi okul ve işyerlerine gitmekte zorluk çekiyor. Grevin, Londra ekonomisine maliyetinin 100 milyon sterlin olması bekleniyor.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 10:49
Abone Ol google-news

Londra'da, metro çalışanlarının 48 saatlik grevinin ikinci gününde de ulaşım kaosu yaşanıyor. Grev nedeniyle milyonlarca kişi okul ve işyerlerine gitmekte zorluk çekiyor.

Bu arada Londra Metrosu yönetimi ile Deniz ve Demiryolları Çalışanları Sendikası (RMT) arasında uzlaşma sağlamaya yönelik görüşmelerin sürdüğü, sonuç alınabilmesi halinde, yarın sabah sona erecek grevi yenilerinin takip etmesinin önlenebileceği belirtiliyor.

Grev süresince ulaşımın aksamaması için nehirde teknelerle yolcu taşındığı, takviye otobüs seferlerinin konulduğu ve taksilerin dolmuş gibi çalıştığı Londra'da her gün ortalama 3-4 milyon kişinin metro hatlarını kullandığına işaret ediliyor.

Bu sabah sokaktaki vatandaşlardan, grevden dolayı yaşadığı zorlukları dinleyen Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, yaptığı açıklamada, "Görüyorum ki Londra halkı güçlükler karşısında müthiş bir direnç gösteriyor ve günlük hayatını aksatmamaya gayret ediyor" dedi.

Grevin dün İngiltere ile Andorra milli takımları arasında Wembley stadyumunda oynanan maça ilgiyi azaltmadığı ve maça alternatif ulaşım imkanlarıyla 58 bin izleyicinin geldiği de açıklandı. Grevin Londra ekonomisine maliyeti de 100 milyon sterlin olarak tahmin ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler