Hariri: Yeni fırsatlara bakıyoruz

Saudi Oger yönetim kurulu üyesi ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, Türkiye'de telekomünikasyon dışında başka alanlarda da yatırım yapmak istediklerini, telekomünikasyonun yanında enerji, bankacılık, sigortacılık alanındaki yeni fırsatlara baktıklarını belirtti.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 12:37
Abone Ol google-news

Türk-Arap Ekonomi Forumu sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mohammed Hariri, Cüneyt Türktan'ın Oger Telecom'da Yeni Nesil Kablosuz Yatırımlar konusunda Yönetim Kurulu Başkanı Stratejik Danışmanlığı görevine getirilmesiyle ilgili olarak, ''Cüneyt Bey uzun zamandır bizimle birlikte çalışıyordu. Tecrübelerinden yararlanmak için şu anda grup içinde kendisine daha yüksek bir pozisyon verdik'' dedi.
Global krize ilişkin olarak da Hariri, Türkiye'de yaptıkları yatırımın tamamının finansmanını sağlamış durumda olduklarını ifade ederek, ''Kriz herkesi etkiliyor ama bizim yaptığımız yatırımlar üzerinde bir etkisi olmadı'' şeklinde konuştu.

Türk Telekom'un performansından çok memnun olduklarını söyleyen Hariri, Türk ekonomisinin de umut verici olduğunu, Türkiye'nin bölgedeki en önemli ekonomik güçlerden biri olarak yer aldığını vurguladı.
 

Yeni yatırımlar

Türkiye'de yeni yatırım düşünüp düşünmediklerine ilişkin bir soruya karşılık da Hariri şunları kaydetti:

''Türkiye'de telekomünikasyon dışında başka alanlarda da yatırım yapmak istiyoruz. Telekomünikasyonun yanında enerji, bankacılık, sigortacılık alanındaki yeni fırsatlara da bakıyoruz. Telekomünikasyon sektöründe daha da büyümeyi hedefliyoruz. Diğer alanlarda da fırsatlara bakıyor olacağız.''

Enerji santralleri ile ilgilendiklerini söyleyen Hariri, ''Suudi Arabistan'da enerji üretimi ile ilgili faaliyetlerimiz var Türkiye'de de bununla ilgili ne yapılabilir onu değerlendiriyoruz. Eğer hükümetin enerji santralleri ile ilgili ajandasında özelleştirme ile ilgili konu gündeme gelirse biz ilgileniriz.''

Yatırım bütçesini önceden planlamadıklarını, yatırımları proje bazında değerlendirdiklerini ifade eden Hariri, sonrasında diğer yatırımcıları da kendileri ile birlikte yatırım yapmak üzere davet ettiklerini, Türk Telekom'u buna örnek olarak gösterebileceklerini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler