IMF büyüme tahmininde bulunuyor

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) gelecek yıla ilişkin büyüme tahminlerinin yükseldiği iddia edildi. İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, iyileşmenin aşama aşama olacağını ve görünüme ilişkin riskin aşağı doğru olduğunu kaydetti.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 12:38
Abone Ol google-news

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) gelecek yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 1,9'dan yüzde 2,4'e yükselttiği belirtiliyor.

Reuters'ın bir G-8 kaynağına dayandırdığı haberde, son aylarda alınan teşvik önlemleri nedeniyle fonun, gelecek yıla ilişkin yüzde 1,9 olan küresel büyüme tahminini yüzde 2,4 yaptığı ifade edildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, iyileşmenin aşama aşama olacağını ve görünüme ilişkin riskin aşağı doğru olduğunu kaydetti.

''Raporlar, 2010 yılında küresel büyümeyi yüzde 1,9'dan yüzde 2,4'e hareket ettiriyor'' diyen kaynak, tahminlerdeki iyileşmenin, son aylarda alınan teşvik önlemlerine borçlu olunduğunu söyledi. IMF, bu yıl yüzde 1,3 daralma beklentisini ise değiştirmedi.

Kaynak, IMF'nin daha önceki tahminlere nazaran bu yıl ABD'den daha iyi, Avrupa'dan ise daha kötü performans beklediğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler