Bayülkem toprağa verildi

Yaşlılığa bağlı kalp yetmezliği ve nefes darlığı nedeniyle önceki gün vefat eden Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin eski başhekimlerinden Psikiyatr ve Nörolog Dr. Faruk Bayülkem toprağa verildi.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 14:01
Abone Ol google-news

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin eski başhekimlerinden Psikiyatr ve Nörolog Dr. Faruk Bayülkem (97) toprağa verildi.

Bayülkem için ilk tören, 1938 yılında göreve başladığı ve 18 yılı başhekimlik olmak üzere yaklaşık 40 yıl görev yaptığı Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Mazhar Osman Sinema Konferans Tiyatro Salonu'nda düzenlendi.

Törende konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erhan Kurt, Bayülkem'in 1960'lı yıllardan itibaren toplum psikolojisi ve rehabilitasyon çalışmalarına başladığını, bugün hizmette olan Gündüz Rehabilitasyon Hastanesi ve korunaklı iş yerlerinin onun döneminde kurulduğunu anımsattı.

Kurt, Bayülkem'in en önemli özelliğinin bilim adamlığının yanı sıra İstanbul beyefendisi kişiliği olduğunu belirterek, kendisine rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

3. Nöroloji Klinik Şefi Opr. Dr. Halil Toplamaoğlu da Bayülkem'in insana değer veren, saygı duyan, sevecen bir insan olduğunu ve bulunduğu dönemde çok zor şartlar altında görev yaptığını söyledi. Toplamaoğlu, Bayülkem'in emekli olmasına rağmen hastane ile bağını hiç koparmadığını, her başhekime destek olduğunu kaydetti.

Törende Bayülkem'in çalışmaları, fotoğraf ve video görüntüleri eşliğinde anlatıldı.
Buradaki törenin ardından Bayülkem'in cenazesi Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Burada öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Faruk Bayülkem, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bayülkem'in yakınları ve sevenlerinin katıldığı törende, Bayülkem'in oğlu Hasan Bayülkem taziyeleri kabul etti.
 

Dr. Faruk Bayülken kimdir?

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1938-1939 döneminde mezun olan Bayülkem, üstün başarısı dolayısıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine asistan olarak atandı. Bayülkem, sınıf arkadaşlarından dört yıl önce ihtisasını tamamladı. Bayülkem, hastahanede 18 yılı başhekimlik olmak üzere yaklaşık 40 sene görev yaptı.

Emekliye ayrılmadan önce Yüksek Sağlık Şurası üyeliğine atanan Bayülkem, başhekimliği döneminde, nöroloji ve psikiyatri alanındaki modern çalışmaların başlatılması ve uygulanmasına öncülük etti. Bayülkem'in önerisiyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde madde bağımlıları için ''Araştırma Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'' kuruldu.

Çocuklar için 50 yataklı nöroloji servisini de hizmete sokan Bayülkem, Türkiye'de ilk kez ''açık kapı'' sistemini başlattı ve hastalar için çalışma atölyeleri açarak, meşguliyetle tedavi yöntemini uyguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler