Görkemli kapanış

29. Yaz Olimpiyat Oyunları, ‘Kuş Yuvası’ olarak adlandırılan 90 bin kişilik Ulusal Stat’ta düzenlenen görkemli bir törenle sona erdi. Çin Devlet Başkanı Hu Cintao ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge’un da izlediği törenin sanat yönetmenliğini, açılış töreninde olduğu gibi Çin sinemasının dünyaca tanınmış yönetmeni Can Yimou yaptı.

Yayınlanma: 25.08.2008 - 06:45
Abone Ol google-news

Ev sahaibi Çin, 51 altın, 21 gümüş ve 28 bronz olam küzere toplam 100 madalyayla oyunları lider olarak tamamladı. Türkiye ise 1 altın, 4 gümüş ve 3 bronz, toplamda 8 madalya ile 37. sırada yer aldı. 2008 Olimpiyatları görkemli bir törenle sona ererken Çin, bayrağı İngiltere’ye devretti.

Elveda Pekin, merhaba Londra

29. Yaz Olimpiyat Oyunları, ‘Kuş Yuvası olarak isimlendirilen 90 bin kişilik Ulusal Statta düzenlenen görkemli bir törenle sona erdi. Çin Devlet Başkanı Hu Cintao ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Roggeun da izlediği törenin sanat yönetmenliğini, açılış töreninde olduğu gibi Çin sinemasının dünyaca tanınmış yönetmeni Can Yimou yaptı. Kapanış töreninin müziğinin hazırlanması için 600 saat harcandı ve 19 besteci 30 saatlik müzik hazırladı. Kapanış töreni için stada 2 bin 547si programlanmış 2 bin 583 özel lamba yerleştirildi. Ağırlığı 300 tonu geçen ışıklandırma sisteminin kurulması 5 ay sürdü. Gösterilerde 18 stilde 4 bin 10 özel giysi kullanıldı. Törenin 232 kişilik yaratıcı ve yönetici kadrosunda 9 yabancı bulunuyor. Oyunlara katılan 204 ülkenin bayraklarının sahanın ortasında yerini almasından sonra sporcular düzensiz bir şekilde sahaya girdi. IOC Başkanı Roggeun konuşmasından sonra Yunan ve İngiliz ulusal marşları çalındı, bu iki ülkenin bayrakları göndere çekildi, olimpiyat bayrağı da olimpiyat şarkısı eşliğinde gönderden indirildi. Daha sonra Pekin Belediye Başkanı Guo Jinlong, olimpiyat bayrağını 2012 Olimpiyat Oyunlarını düzenleyecek Londranın belediye başkanı Boris Johnsona teslim etti ve olimpiyat ateşi söndürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler