MHP Kurultayı'na doğru

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinde ''Olağanüstü Kurultay'' çağrılarıyla ilgili olarak, ''Söz konusu girişimin arkasında, Milliyetçi Hareket Partisi'ni sanal ve yapay süreçlerle meşgul etmek, kronik bunalım partileri gibi hizipleştirerek gözden düşürmek, liderinde ve yöneticilerinde itibar kaybına yol açmak ve en önemlisi giderek tehlikeye sürüklenen ülkemizin önündeki en büyük milli direnç kuvvetini zayıflatmak yatmaktadır'' dedi.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 13:38
Abone Ol google-news

MHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 9. Olağan Kurultay süreciyle ilgili olarak yayımladığı genelgede, kırkıncı kuruluş yılını kutlayan MHP'nin, 2009 yılı sonbahar aylarında gerçekleşmesi planlanan 9. Olağan Büyük Kurultay sürecinin, 18 Nisan 2009 tarihinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu Kararı ile başladığını bildirdi.

Olağan Büyük Kurultay'a, Temmuz ayı sonuna kadar ilçe kongrelerinin, Ekim ayı sonuna kadar ise il kongrelerinin tamamlanarak gidileceğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:
''Bu siyasal sürece uygun olarak yapılmaya başlanan ilçe kongreleri ve müteakiben yapılacak il kongreleriyle partimizin yönetimine talip dava arkadaşlarımız, demokratik bir yarışma ortamında, yasal mevzuat ve parti tüzüğü gereğince mensuplarımız tarafından belirlenecektir.
Hiçbir dayatma, telkin ve engele aldırmadan mecrasında ilerleyecek olan bu sürecin nihayetinde ortaya çıkacak irade, MHP'yi yeni 40 yıllara taşıyacak isimleri ve Türkiye'nin ağır sorunlarına çözüm için elini taşın altına koyacak kadroları belirleyecektir.
Bu açıdan, ülkemizin ve milletimizin kurtuluşu ve yükselişi yolunda hangi seviyede olursa olsun, parti teşkilatımızda görev almak isteyen her arkadaşımıza, partimizin yönetiminde söz sahibi olmak gibi şerefli bir hizmete talip olan herkese kapılarımız sonuna kadar açıktır.
Bu demokratik yönetim imkanı, MHP'nin üyesi olan her partilinin, hem en doğal hakkı hem de kişilere değil ilkelere bağlı siyaset kültürünün yerleşmesinde öncü olacak demokratik yöneticiler yetiştirme vasıtası olarak görülmelidir.
Geçmişte yaşadığımız siyasal rekabetlerin hepsi demokratik bir olgunluk içinde ve talip olunan görevlerin ihtiyaç duyduğu mazi ve liyakate sahip değerli adaylar arasında geçmiştir. İftiharla söylemek gerekirse bugün sahip olduğumuz maddi ve manevi büyük birikim, 1969'dan bu yana partimizin yönetiminde bulunmuş çok değerli kadroların mücadelesinin, fedakarlığının, çalışmasının, sadakatinin eseridir. MHP'yi bugün halkımızın nazarında ulaştığı güvenilir ve erdemli çizgisine getiren ve milletimizin takdirine mazhar kılan hasleti günlük siyasetin kirliliğinden uzak duran ilkeli ve kırılmayan çizgisinde aranmalıdır.''


 

''Üç ihale gönül veren herkes kısır girişimlerden uzak durmalı"

Bahçeli, MHP'nin şerefli geçmişinde şahit olunmayan siyasal oyunlardan, toplumun MHP'ye olan güvenini sarsacak iç siyasi tartışmalardan, kısır ve sonuçsuz girişimlerden uzak durmanın, üç hilale gönül vermiş herkesin sorumluluğu olduğunu ifade etti.
MHP'nin duruşu ve tutumunun, ''çözülmeye çalışılan milli birlik ve kimliğin'' en önemli güvencesi, milli devlet yapısının devamının en sağlam dayanağı olduğunu vurgulayan Bahçeli, MHP'nin, milli meselelerde yerinde, zamanında etkili çıkış ve tavırları, milli heyecana sahip mensuplarını sokaklardan uzak tutan koruyucu anlayışı, kardeş kavgasına itilmek istenen Türk milletinin birliğini savunmasındaki ısrar ve inancının, Türkiye üzerindeki kara emellerin önündeki en önemli engel olduğunu belirtti.
Olağan Büyük Kurultay'ın, 6 ay içinde gerçekleşeceğinin bilinmesine rağmen aralarında MHP'li bazı üyelerin de olduğu ''Olağanüstü Kurultay'' çağrısının hukuki kanallardan partiye ulaştırıldığını bildiren Bahçeli, şöyle devam etti:
''Bu talep, yaşanan siyasi gelişmelerle beraber yorumlandığında yalnızca demokratik bir hakkın kullanımı ve tasarrufu olarak görmek Türkiye'yi ve partimizin yerini ve önemini bilmemek olacaktır.
Herkesin eteğindeki taşları dökeceği, her türlü düşüncesini açıklayacağı veya eleştirisini getireceği demokratik imkan ve ortam, yaklaşan 9. Olağan Büyük Kurultay'da zaten mevcuttur.

Bu itibarla, söz konusu girişimin arkasında, Milliyetçi Hareket Partisi'ni sanal ve yapay süreçlerle meşgul etmek, kronik bunalım partileri gibi hizipleştirerek gözden düşürmek, liderinde ve yöneticilerinde itibar kaybına yol açmak ve en önemlisi giderek tehlikeye sürüklenen ülkemizin önündeki en büyük milli direnç kuvvetini zayıflatmak yatmaktadır.
İşlemeye başlamış bir demokratik süreçte kararlarını hür iradeleri ile veren mensuplarımıza olan derin güvensizliğin, tercihlerine olan kuşkulu yaklaşımın ve onları küçümseyici bu anlayışın öncelikle aziz dava arkadaşlarım tarafından reddedileceğinden asla kuşkum yoktur.

Bu ve benzer nafile talep ve oyunların Milliyetçi Hareket Partisi'nde ve mensuplarında yankı ve cevap bulması, karşılık görmesi asla mümkün olmayacaktır.''

 

''MHP, sorumluluğunu layıkıyla taşıyacak yöneticilerini seçecektir"

Parti mensuplarının ve köklü siyasi birikimlerinin kısır ve basit hesaplar ile kişisel emeller uğruna israf edilmelerine göz yummayacaklarını ifade eden Bahçeli, ''İlelebet yaşayacağına yürekten inandığımız büyük Türk milleti var oldukça, varlığını sürdürecek olan MHP, milli ahlak değerlerini ve görevin sorumluluğunu layıkıyla taşıyabilecek yöneticilerini, bu niteliklere haiz çok sayıda aday arasından gönül rahatlığı seçmeye devam edecektir'' dedi.

Bahçeli, partisinin ve partililerinin kırk yıllık siyasal tecrübesi, sahip oldukları yüksek ahlak ve sorumluluk duygusunun, tuzak ve hilelere karşı uyanık duruşları ve tesirlerden uzak duran bağımsız karar verme şuurlarının bu defa da gerçekleşeceğini, ''hak peşindeki'' mücadelelerinin sonunda mükafatlanacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler