Esnaf yol kapattı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin iş yerlerinin bulunduğu caddenin bir bölümünü kapatarak, yol güzergahını başka yöne vermesine tepki gösteren esnaf, caddeyi trafiğe kapattı.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 15:21
Abone Ol google-news

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Caddesi'nin bir bölümüne kaldırım yaparak yol güzergahını başka yöne vermesine tepki için eylem yapan esnaf, bugün de aynı yerde toplandı.

Ellerinde taşıdıkları pankartlarla durumu protesto eden esnaf, daha sonra caddeyi araç geçişine kapattı.

Esnaf, sadece ambulansların geçişine izin verirken daha sonra yanlarında getirdikleri kazma ve küreklerle büyükşehir belediyesinin caddenin güzergahını değiştirmek için yolun bir bölümüne döşediği taşları yerinden söktü. Grup sökülen taşları caddeye atarken, olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

Grup emniyet güçlerinin uyarıları ile caddeyi tekrar trafiğe açtı. Esnaf adına konuşan Mesut Demiray, hafif raylı sistem çalışmasının gerekçe gösterilerek güzergah değişikliği yapıldığını, bu durumun işlerini bitme noktasına getireceğini savundu.

Demiray, esnaf olarak mağduriyetlerinin giderilmesini beklediklerini de söyledi. Davul zurna eşliğinde halay çeken esnaf, sorunları aktarmak için Adana Valisi İlhan Atış'ı davet ettiklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler