Efes seride eşitlik sağladı

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 4. maçında Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker'i 77-68 yenerek, seride 2-2'lik eşitliği yakaladı.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 19:47
Abone Ol google-news

Serinin diğer maçlarında olduğu gibi mücadele oldukça heyecanlı başladı. 4. dakikası 9-9 beraberlikle geçilen maçta, boyalı alanı ısrarla zorlayan Efes Pilsen, yaptığı iyi savunmayla rakibinin skor üretmesini engelledi. Sert savunma karşısında 4 dakikalık sürede sayı bulamayan Fenerbahçe Ülker karşısında üstüste basketler bulan Lacivert-Beyazlı takım, Kerem Gönlüm'ün faul atışlarından bulduğu sayılarla son dakikaya girilirken 14 sayılık üstünlük (24-10) yakalarken, ilk periyodu da 24-12 önde geçti.
Semih ve Ömer Onan'ın ürettiği 6 sayıyla rakibinin farkı daha fazla açmasını engelleyen Fenerbahçe Ülker, Solomon'un da katkısıyla farkı eritmeye başladı. Taraftarlarının desteğini arkasına alan Sarı-Lacivertli ekip, Shumpert ve Ender'in 3 sayılık basketlerine karşın son dakika içinde Smith'in basketiyle farkı 2 sayıya (37-35) indirdi. Efes Pilsen son hücumda, devreyi, 11 sayı ve 5 ribauntla oynayan Kerem Gönlüm'ün attığı 3 sayılık basketle 40-35 önde kapadı.

Maçın en sert geçen ve takımların en fazla hata yaptığı periyot 3. çeyrek oldu. İki ekibin de ilk 2 dakikada sayı bulamadığı bu çeyrekte Kasun'un 3., Kaya'nın da 4. faule ulaşmasıyla potaaltı savunmasında sıkıntılar yaşayan Efes Pilsen, bu çeyrekte 9 dakika içinde yalnızca 7 sayı üretebildi. Fenerbahçe Ülker de zaman zaman konsantrasyonunu yitirince, rakibinin bu sıkıntısını değerlendiremedi. Son dakika içinde Efes Pilsen, Ender ve Thornton ile 5 sayı bulmasına karşın, Mirsad'ın son saniye 3'lüğüne engel olamadı ve 3. periyodu konuk ekip 52-48 önde geçti.

Fenerbahçe Ülker, son periyotta en büyük silahını ortaya çıkardı ve 3 sayılık basketler bulmaya başladı. Mrsiç, Ömer Onan ve Solomon gibi şutörlerini aynı anda kullanan sarı-laciertli takım, 35. dakikada Ömer Onan'ın basketiyle farkı 1 sayıya (57-56) indirdi. Sıkıştığı her dakikada Shumpert ile çözüm üreten Efes Pilsen, ABD'li oyuncusunun ürettiği 2 üçlükle 39. dakikada 9 sayılık üstünlük (67-58) yakaladı. Son dakikaya girilirken Kerem Tunçeri ile faul atışlarını sayıya çeviren ve farkı 11 sayıya (69-58) çıkaran lacivert-beyazlı takım, taktik faullerden bulduğu sayılarla karşılaşmayı 77-68 kazandı ve 2-0 geriye düştüğü seriyi 2-2 beraberliğe getirmeyi başardı. Karşılaşmada 20 sayı üreten Efes Pilsenli Shumpert, ortaya koyduğu performansla takımının galibiyetinde büyük rol oynadı.

İki takım arasındaki serinin 5. maçı, 14 Haziran Pazar günü saat 20.00'de Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler