Altın Koza'da onur gecesi

Uluslararası Adana 16. Altın Koza Film Festivali'nde, 'Onur Ödülleri' sahiplerine verildi. Türk sinemasına uzun yıllar hizmet veren sanatçılara verilen ödülleri bu yıl yönetmen Ömer Lütfi Akad, sinema oyuncuları Filiz Akın ve Yusuf Sezgin ile müzisyen Cahit Berkay aldı.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 06:29
Abone Ol google-news

Uluslararası Adana 16. Altın Koza Film Festivali'nde, Nuri Bilge Ceylan sinemasının tartışılacağı söyleşiyse bugün 17.30'da Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda gerçekleşecek. Söyleşiye Ebru Ceylan, Mehmet Eryılmaz, Ercan Kesal ve Hatice Aslan da katılacak.

 

Bütçe seneye 2 katına çıkacak

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak,  yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Bakanlık bütçesinden Altın Koza Film Festivali'ne gönderilen yardıma gösterilen tepkiyi basından takip ettiğini, gönderilen paranın gelecek yıl 2 katına çıkarılacağını söylediğini vurgulayan Durak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''Nezaketli ve duyarlı davranışı nedeniyle Günay'a teşekkür ediyorum. Günay'ın şahsımı araması büyük inceliktir. Kendilerine, Bakanlığının Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne 5 milyon TL, Altın Koza'ya ise 250 bin TL yardım yapıldığını anlattım.
Günay, konuyla bizzat ilgilendiğini, Bakanlık bütçesinden Adana'ya gönderilen paranın iki katına çıkarılacağını söyledi. Adana olarak haklı isyanımıza ortak olan sanat çevreleri ile bunu Türkiye gündemine taşıyan medyamıza da teşekkür ediyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler